Ваньо Стоилов със специално отличие на Съюза на българските журналисти

Въпреки усложнената ситуация у нас и наложените ограничения, Съюзът на българските журналисти, верен на традицията навръх Деня на народните будители и Деня на българската журналистика, връчи своите годишни награди. Церемонията се състоя в клуб „Журналист“ в СБЖ.

Честито Специално отличие на СБЖ на Ваньо Стоилов, кореспондент на в.24 часа от Стара Загора за книгата му „Милиони стъпала към Бога“!

„Съблюдавайки предписанията заради К-19, на празника присъстваха само отличените колеги, но това само подсказва,че каквито и изпитания да има, журналистическото войнство  никога няма се предаде пред тях и ще продължи напред. Тези отличия винаги са чакани с вълнение и нетърпение не само заради самите награди, но и защото се дават от колеги на колеги. А няма по-хубаво и по-ценно от това да те оцени журналист, па макар и работещ в конкурентна медия!“ – споделят от СБЖ.

В началото на тържеството председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздрави журналистите и гостите по-случй 1 ноември – Деня на народните будители и празника на българските журналисти. „По традиция на този ден СБЖ отличава колеги  и е чест за нас, че в залата присъстват много достойни представители на българската журналистика, които с перо, микрофон и камера отстояват истината и правото на обществото да получава достоверна и точна информация“ – каза тя. Снежана Тодорова припомни думите на големия български журналист Йосиф Хербст: „Никому в угода, на никого напук“ и пожела те да бъдат верую на съвременната българска журналистика.

За носителката на тазгодишната награда на СБЖ за цялостен принос на името на Йосиф Хербст – Даниела Кънева, телевизионната журналистика е екипно дело.  А за зам.-главния редактор на в. „Дума“ Георги Георгиев, носител на престижното „Златно перо“, е привилегия да бъде част от журналистическата общност.

„И макар церемонията да беше в „камерна“ атмосфера и някои от номинираните да не дойдоха да получат наградите, предвид пандемичната обстановка в страната, журналистите, свикнали да се борят с премеждията, каквото е К-19, не се предават. Това пролича по духа на наградените колеги, които не са го загубили, а напротив! А ние от СБЖ и сайта на Съюза честитим на новите носители престижните отличия и им пожелаваме още много признания за тяхната така отговорна, но пък и пълна с много изпитания работа, защото журналистиката не е професия, а призвание. И само този, който не се е докоснал до нея, не е изпитал силата на „вируса“, наречен журналистика“ – споделят от СБЖ.

Интервюто с Ваньо Стоилов за книгата му може да прочетете ТУК https://dolap.bg/2018/09/30/%d0%b6%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%8c%d0%be-%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b8%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4-dolap-bg-%d0%bd%d0%b0/