Нов храм „Св.Св.Кирил и Методий“ отвори врати в село Сулица

И старозагорското село Сулица вече се оглася от църковен звън. Планираното за 7 ноември тържествено освещаване на новоизградения храм „Св.св. Кирил и Методий“ няма да се състои, но жителите на китното селце са щастливи, че 20-годишните им надежди и усилия се увенчаха с успех.
Идеята за построяването на църквата се заражда в началото на този век, когато са поставени и основите й. Храмът е изграден между 2001 и 2008 година с дарения на местните жители, а по-късно към каузата с крупни дарения се присъединяват и „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД, Мини „Марица изток“, Минстрой Холдинг и др.
Централният купол от златна ламарина е дарен от Христофор Бунарджиев, чешмата в църковния двор – от Александър Шевцов, а иконостасът в храма – от Диян Димитров. Малкият купол на входа е от Димо Найденов, а надписът на храма от мозайка е от Стойка Матева…
Много родолюбиви християни продължават да даряват от сърце за благородната инициатива икони и средства. Всяко време има своите будители и днешните са тук, сред нас!