ППМГ „Гео Милев“ Стара Загора чества Деня на народните будители

На 1 ноември честваме деня на народните будители. Това е един от най- българските празници. На тази дата си спомняме за предците ни – книжовници, революционери и хора, които са вярвали в националния дух и са се стремили към образование и книжовност.

От народни будители има нужда и днес. Народни будители могат да бъдат не само велики личности от портретите, но и всеки от нас.

Какво направихме ние?

По интересен и по по-различен начин учениците от ППМГ „Гео Милев“ отбелязват Първи ноември тази година.

Идеята е на Ученическия съвет. Те обявиха конкурс „По пътя на будителите“, който е разделен в три категории: лично творчество, рисунка и презентации. В него се включиха много ученици от училището. Повечето материали се събраха онлайн, поради настоящата ситуация. Вече се знаят победителите. Те ще бъдат обявени на Първи ноември. Такава е идеята на организаторите. На този ден учителите ще бъдат поздравени с видео послание, което е направено специално за тях от екипа на Ученическия съвет. До всеки учител чрез една от платформите /Школо/ ще достигне тази изненада.

Всяка година това е денят, в който с вълнение учениците персонално изказват признателността си към техните съвременни будители.

Най-добрите материали, класирани на първо, второ и трето място в различните категории, ще бъдат качени на сайта на ППМГ „Гео Милев“ и фейсбук страницата.

Във фоайето на училището вече е подредена изложбата от рисунки

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!

Мариета Петрова

директор на ППМГ „Гео Милев“