Млади старозагорски журналисти с награда за репортаж

Втора награда спечелиха младежите-журналисти от клуб „Млад журналист” при Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) в Стара Загора. Отличието им бе присъдено за участие в Тринадесетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” в Русе. Старозагорци се включиха в надпреварата с репортажа си „На пръсти в къщата на Гео”, разказвайки за къща-музей „Гео Милев” в Стара Загора, за живота на бележития поет и публицист, както и за интересни факти и предмети, които съхранява и днес музеят.

В тазгодишното издание на Националния конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” взеха участие 254 автори от цялата страна с 305 творби и 9 журналистически екипа. Темата за журналистика бе посветена на 125 години от рождението на Гео Милев.

Клуб „Млад журналист” при ЦПЛР е лауреат на предишни издания на конкурса „Стоян Михайловски”, както и многократен носител на най-престижни отличия от Националния конкурс за ученическа журналистика „Григор Попов”, Разград.

Росица Въльовска