Деца и родители на ДГ „Светлина“ спортуваха за здраве

На 21 октомври 2020 г., за втора поредна година в Детска градина „Светлина“ се проведе спортен празник съвместно с „Лайънс клуб – Августа“ Стара Загора. Родители и деца от цялата детска градина се събраха на откритото дворно пространство, спазвайки необходимата дистанция, за да призоват всички да играят повече с децата си на открито.

Спортът е здраве“ бе мотото на забавното и полезно събитието.

Целта е да изградим взаимодействие  между семейство и детска градина, чрез емоционално преживяване и двигателна активност  с помощта на  спортни игри и спортни развлечения“- обясни директорът Йоанна Димитрова.

Тази година се включиха шест отбора – „Палавници“, „Рачета“, „Горски джуджета“, „Усмивки“ „Звездички“ и „Мечо Пух“ с 12 треньори. Играха са народни и щафетни игри, станционни комбинации и други развиващи двигателната активност, подходящи за малки и големи , както и забавления, доставящи емоционална наслада. Финалът на спортното събитие бе с „Флашмоб“ представен от партньорите от „Лайънс клуб – Августа“ и награждаване на участниците.

Детска градина „Светлина“ Стара Загора от години работи за развиване на спорта като начин за забавление, укрепване на тялото, развиване на бързина, сръчност ,точност и спортна дисциплина. Всичко се случва, чрез „Учене чрез игра” , което води до добро здравословно състояние на тялото.

Dolap.bg