Фестивалът „Здравей,здраве“ – на открито и на широко

Над 50 търговци и производители на разнообразни продукти за доброто здраве на човек ще се представят в Четвъртото издание на Фестивала „Здравей,Здраве“. Той ще се проведе на открито на 10 октомври /събота/ на Античната улица и Античен форум „Августа Траяна“. „Запазваме формата на фестивала от начина му на провеждане в Читалище „Климент Охридски“ и този път ще има над 20 лекции и демонстрации на две места – на голямата сцена на форума и на дървената сцена непосредствено но дървената беседка на улицата.“ – разяснява Боряна Узунова, организатор на Фестивала. Детският кът на фестивала пък ще бъде с двойно по-голяма площ от досегашната.

Боряна Узунова пояснява, че отново ще има активно присъствие на лектори от местната общност – проф.Жеко Ганев, изобретател, Теодосий Теодосиев, математик и др. Ще гостува и главният редактор на сп.8 Ганета Сагова, която е от Стара Загора.

„На базара ще намерите здравословна храна, билкови еликсири, козметика, пробиотици, лечебни добавки, мед и пчелни продукти, етерични масла, но също и тибетски пеещи купи, полускъпоценни камъни и др. Ще има демонстрация на квантово устройство за диагностика на здравето, за измерване на стъпалото и изработване на ортопедични стелки и мн.др. Със сигурност голям ще е интересът към къта с био-кафе, домашна лимонада и веган-бургери, родно производство“ – разказва Ваня Дионисиева, организатор на базара.

На пресконференцията днес бе представена и инициативата на съорганизаторите на фестивала от Инер Уил Клуб-Берое . В рамките на техния годишен проект „Усмихни се“, който се реализира за денталното здраве на деца, на Фестивала ще бъде показан образователният спектакъл „Чук и Пук“ /от 12,00 ч. в Детския кът/.  Антония Коева, президент на клуба и д-р Диана Бушкалова, ръководител на проекта акцентираха, че според последни изследвания 70% от българите не мият правилно зъбите си, а правилната хигиена е основополагаща. Както и красивата усмивка е и извор на самочувствие и показател за добро качество на живот.

Организаторите още веднъж изтъкнаха, че във Фестивала участват доказали себе си професионалисти и експерти, които предлагат не алтернативни методики, а доказали ефективността си практики. Че се показват официалните различни аспекти на доброто здраве, а не просто идеи за здраве.

Фестивал „Здравей, Здраве“ се провежда в Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора и с помощта на НЧ“Родина-1860“, Държавна опера, Международен младежки център, Държавен куклен театър, Регионален исторически музей, Търговско-промишлена палата, Граждански клуб „Липа“.

Долап.бг