Славейковци отбелязват Празника на Стара Загора с интересни прояви

По нетрадиционен начин отбелязаха учителите от Второ ОУ „П. Р. Славейков“ двойния празник – Ден на Стара Загора и Международен ден на учителя. Мъжката част от колектива на елитното школо се организира в два футболни отбора, които „кръстосаха шпаги“ на игрището срещу закрития плувен басейн. С хеттрик се отчете преподавателят по физическо обучение Русалин Георгиев, а по веднъж се разписаха енергичният информатик Владимир Илиев и вездесъщият работник-поддръжка Иван Иванов.

В крайна сметка отборът с капитан историкът Даниел Проданов надделя с 4:2 над командата на учителя по физическо възпитание Ради Стайков в динамичен и емоционален двубой. Безспорно истинското откритие на срещата обаче бе преподавателят по английски език Живко Желев, който буквално „запечата“ своята врата и с акробатични намеси на няколко пъти отчая обстрелващите го информатици, учители по руски и възпитатели.

Като цяло спортният дуел премина във висок спортсменски дух пред публика от колеги-преподаватели, а победителите бяха наградени от директора Милена Желязкова, по същество президент и на двата футболни „клуба“. Една от наградите за най-добрите футболисти-преподаватели ще бъде участие в равностоен турнир с колеги от друго училище като част от програмата на Славейковите празници през месец ноември.

Ето и още прояви, посветени на 5 октомври:

На 6 октомври в чест на Празника на Стара Загора ученици от 6 „а“ клас с класен ръководител Ради Стайков ще припомнят на своите връстници най-красивите стихове за Стара Загора в своеобразна литературно-музикална композиция.

В тази седмица под знака на празника всички ученици от 6 и 7 клас ще рисуват Стара Загора в часовете по изобразително изкуство с преподавател изкуство Иван Енчев.

Учениците от 6 „в“ клас с класен ръководител Неда Русева ще направят посещение в Музей „Литературна Стара Загора“, където ще говорят за живота и творчеството на известни и недотам добре познати старозагорски поети и писатели.

Долап.бг