Православни младежи се събраха на първи национален форум в Стара Загора

Тридесет младежи от цялата страна участваха в Първия национален православен форум. Той се проведе на 3 и 4 октомври 2020 г. в Стара Загора. Инициатор е Младежки център „Свето Благовещение“ в Стара Загора с благословението на митрополит Киприан. Центърът беше основан в началото на годината. Форумът се проведе под мотото „Заедно в Христа“.
„В Старозагорска епархия, в Казанлък, през 1928 г. по инициатива на Старозагорския митрополит Павел е учреден Съюза на православните братства, който достига внушителния брой от 90 000 членове. Съюзът на православните християнски дружества обединява през 1944 г. 14 000 младежи“, един много добър пример, припомни в словото си Старозагорският митрополит Киприан, който откри националната среща в курорта Старозагорски минерални бани. Свещеници и младежи дискутираха на тема: „Униние и отчаяние“.
Форумът завърши с неделна литургия в катедралния храм „Свети Николай“ в Стара Загора, която ръководи Старозагорският митрополит Киприан. В нея участваха свещеници и участници в младежката православна среща.

Д-р Румяна Лечева