Туроператори от цялата страна са на посещение в Стара Загора

От Държавна опера-Стара Загора днес започна обиколката из града на представители на 50 туроператорски фирми от цялата страна. Инициативата за посещението им е на местни туроператори и е с подкрепата на Община Стара Загора.

„Много се радваме, че сте тук. Готови сме да представим на туристите продукт с висока художествена стойност. Държавна опера-Стара Загора целогодишно усвоява различни сцени в града и страната. Наша запазена марка е Опера на Стадиона, а лятната ни програма на Античния форум е много атрактивна“ – каза в приветствените си думи към гостите директорът на Операта Огнян Драганов. Всички присъстващи бяха поздравени с изпълнение на Квартет Арс Нова и солистите на Операта Петя Петрова и Яница Нешева.

„За нас е важно да открием, коя е добавената стойност на града ни, да имаме обратна връзка от вас – кое тук ви е интересно“ – акцентира заместник-кметът на Общината Милена Желева. Тя представи пред туроператорите по-важните събития от Културния и спортен календар на града ни, които биха били интересни на туристите. Сред събитията са международни фестивали като – „Пиеро“, „Златната липа“, Фестивал на оперното и балетно изкуство, Джаз форум и др. Една от програмите, които започва да се развива от пролетта на следващата година са Тематичните уикенди, които ще представят интересни „теми“ за туристите –традиционни ястия-местни специалитети, подправки, селски празници  и др. Специално внимание бе насочено към особено романтичните дни и нощи в Стара Загора в началото на лятото, когато целият град ухае на липи. На гостите бяха поднесени и продукти с този уникален аромат – чай, мед, козметика.

За изключителната праисторическа сбирка от над 23000 експоната и други интересни обекти на Регионален исторически музей говори директорът на музея Петър Калчев.

След Държавна опера-Стара Загора туроператорите посетиха Аул „Багатур“, а утрешната им програма ще е особено наситена – те се видят Античния форум, Музей на религиите, Метоха, ще посетят историческия музей и др. обекти, ще се запознаят с легловата база в хотелите и базите за настаняване в града и околностите.

Програмата ще завърши в неделния ден с посещение във Винарски комплекс „Мидалидаре“.

Долап.бг