Поредна Нощ на прилепите ще се проведе в Стара Загора

За пореден път в Стара Загора ще се проведе Международна нощ на прилепите.
Организаторите-Зелени Балкани, къща музей „Гео Милев“ и Международен младежки център, канят старозагорци на 25 септември 2020 г. от 17 до 21:00 часа в къща-музей „Гео Милев“.
„Ако ни посетите, ще имате възможност да ги чуете посредством детектора за прилепи, който улавя нискочестотните им звуци и ги преобразува в звуци, които могат да се чуят с човешко ухо.
Изложбата ни с прилепни фотографии ще ви покаже как изглеждат и къде живеят различните видове прилепи.
Приготвили сме банери с ценна информация и много забавления с игри и арт ателиета. Ще има открито четене за най-малките на детската книжка „Приключенията на прилепчето Дарки“, презентация за по-големите и прожектиране на филм за прилепите!“,информират организаторите.

В България се срещат 33 вида от възможните 35 в Европа и всички те са насекомоядни. Прилепите са много полезни, защото голяма част от насекомите, с които се хранят, са вредители в селското стопанство. В градовете прилепите помагат в борбата с комарите – едно малко кафяво прилепче може да изяде 1000 комара на вечер.

Международната нощ на прилепите в Стара Загора ще се реализира по проект: „Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“ LIFE 17 GIE / BG / 371.

Dolap.bg