Българска козметика на старозагорци в Кралска книга

Бебешката козметична серия Wooden Spoon е представена в нова книга със заглавие „Baby Sussex”, разказваща живота на Меган, Хари и бебе Арчи. Радостни сме, че двама от основателите на  Wooden Spoon са старозагорци – Силвия Павлова и Яни Драгов.

Книгата „Baby Sussex” е написана от кралския кореспондент Робърт Джобсън и публикувана от реномираното издателство SJH Group.

Чаровната Силвия Павлова споделя „Когато признанието идва от толкова високо международно ниво вече знаем… България и Българският производител вече е на Европейската карта с висококачествени продукти! Пожелаваме си ние, всички честни Български предприемачи да успеем да върнем имиджа на България и да не спираме да се гордеем със стоките, които произвеждаме“ и разказва много увлекателно на сайта на, как се е случила приказната история с кралското бебе:

„В края на един дълъг работен ден получихме официално писмо, адресирано до Силвия Павлова с молба за конфиденциална телефонна среща с Кралския кореспондент Робърт Джобсън “във връзка с първия рожден ден на кралския син на Херцога и Херцогинята на Съсекс”. Докато четяхме и препрочитахме писмото не спирахме да измисляме всевъзможни сюжети, които доказват, че това писмо не е истина. Новината беше нереална за нашата компания, но признаваме, че ни размечта. До този момент все още не осъзнавахме какво ни предстои и че нашата приказка едва сега започва.

На сутринта отговорихме на официалното писмо и уговорихме онлайн телефонно обаждане. За целта трябваше да подпишем и сканираме куп документи за спазване на конфиденциалност.

С нас се свърза директор операции на издателството St James’s House. Обаждането беше от скрит номер и без възможност за обратна връзка. Разговорът започна с инструкции за строга конфиденциалност. Преди да излезе книгата нямахме право да споделяме с никого информацията. Поверителността добавяше щипка магия към нашата приказка, която тепърва започваше.

До този момент всичко беше толкова тайнствено и нереално за нашата малка българска компания, отдадена на стремежа да предложи възможно най-чистата козметична грижа. Все още не вярвахме, че всичко това е истина и се случва на нас.

След инструкциите за поверителност, последва разяснение за самия проект и неговия автор Робърт Джобсън. Кралският кореспондент Робърт Джобсън е един от най-реномираните Кралски писатели в наше време. Той е бил неотлъчно до принц Хари и Меган (Херцог и Херцогиня на Съсекс) по време на кралските им визити и задължения. Придружавал е кралската двойка по време на дългата им визита в Африка, заедно със сина им принц Арчи. Робърт Джобсън е бил изключително впечатлен от нашата марка и от ценностната система на производството. Българската марка Wooden Spoon е поканена да бъде представена в новата кралска книга, заради високото качество на продуктите си с натурални и ядливи съставки и високото екологична отговорност.

Нашата компания е била сериозно проучена. На първия разговор ни цитираха изречения от интервюта в български медии със създателката на Wooden Spoon Силвия Павлова. Нашата компания е получила благословия да бъдем част от първата кралска книга на принц Арчи и тази благословия идва от изключително високо ниво. Освен покана да бъдем представени в книгата, получихме официална покана да присъстваме на 6ти май 2020, в деня на рождения ден на Принц Арчи, на празненство в петзвездния хотел Риц в Лондон.

Така започна нашата кралска приказка. Получихме официална покана озаглавена „The Royal Baby“ за участие в книгата.

Получихме още куп документи за подписване. Следващата стъпка беше интервюто със самия кралски кореспондент Робърт Джобсън. Поради натоварения му график, трябваше да изчакаме търпеливо за организирането на среща за интервюто. Задълженията на Кралския кореспондент към тогавашните Кралски Височества заемат голяма част от времето му и е трудно да се предвиди кога ще е в Лондон и кога ще е на разположение. Минаха малко повече от 3 месеца и в края на януари ни насрочиха среща с директора на SJH Group и Робърт Джобсън. Писа ни асистентката на директора с 3 предложения къде да ни настанят. Отворихме с любопитство изпратените локации на зашеметяващи 5-звездни частни къщи, в които настаняването е само с покана. Избрахме си къщата в младежкия и артистичен квартал Сохо.

Къщата отвън беше хитро замаскирана и приличаше на обикновена фасада, на поредния тухлен английски блок. Антрето беше стандартно и семпло. Там провериха паспортите, багажа и поканата ни. Последваха 2-3 телефонни обаждания за потвърждаване на настаняването ни. След което получихме подробен инструктаж за това какво не може в къщата. Обясниха ни, че имаме карти с около 30% достъп до къщата, като имаше много места, където няма да можем да влизаме. Накараха ни да се разпишем, че по никакъв повод няма да носим, още по-малко използваме телефоните си извън нашата стая и че нарушаването на това правило подлежи на сериозни санкции и може да има неприятни последствия. Можехме да ползваме 1 асансьор, който с нашата карта ще спре само на нашия етаж. Можехме да ползваме част от спа зоната, фитнеса и единия ресторант. Дадоха ни картата и ни отвориха вратите на къщата. Попаднахме в друг свят.

Първото впечатляващо нещо в стаята беше огромна купа лед, която ни чакаше веднага след като отворим вратата. Имахме толкова глезотии в стаята, като започнем с уникалния тапициран коктейлен бар с екзотични уискита и бърбъни. Отне ни часове, за да разгледаме всеки детайл в стаята. Имахме по 3 халата: копринен за стаята, аеро памук за банята и ленен за спа зоната.  Имахме и ленени торби за обувки и звънец за иконома, който да ги вземе, излъска и върне в рамките на 15 минути. Имаше и уникален козметичен кът с био козметика за какво ли не, като всички продукти бяха пълноразмерни и във вариант за чувствителна кожа. Там откарах поне час да изчета и разгледам всичко и после открих, че в банята има поне още 30тина продукта.

На следващия ден ни чакаха във фоайето Кралския кореспондент и Директорът на издателството. Заведоха ни в “забранената” за нас територия на къщата и  след близо 2 часа разговори за WoodenSpoon, за Меган и Хари, за общите разбирания за екологичност, за подкрепата, която Меган иска да даде на жени предприемачи и за мечтите ни, и за пътя, който извървяхме, бяхме готови с материала. Поканиха ни на обяд на покрива на къщата, където Робърт Джобсън ни показа снимки от пътуването му с Меган и Хари до Африка. Разказа ни премерено и подбирайки всяка една дума за разкошния принц Арчи и за трудностите на една свободна американка в строгия и консервативен кралски двор. Срещата приключи с пожелание за приятно завръщане у дома.

Роклите бяха подготвени, протоколите прочетени заедно с всички особености за правилно поведение по време на официална вечеря. Може и да звучи вълнуващо (да, вълнуващо е), но си е и доста работа. Оставаха 2 месеца до събитието когато обявиха извънредното положение. С всяка седмица надеждата, че всичко ще се успокои и че има време до събитието леко увяхваше. От издателството ни съобщиха, че ще забавят книгата, за да могат да намерят нова подходяща и безопасна за пътуване дата. Не се виждаше изхода и края на пандемичната обстановка. Дойде рождения ден на принц Арчи (6ти май), Херцогът и Херцогинята на Съсекс се завърнаха (както обещаха) в Англия да празнуват рождения ден на детето, но в тесен семеен кръг. Мина месец, после два и получихме писмо, с което ни съобщиха, че не бива да отлагат повече и ще лансират книгата в края на Юли.

От тук нататък затваряме тази страница и се фокусираме върху основната ни професионална задача: да гоним винаги качеството, в което вярваме. Да създаваме, да работим и да се стремим да сме един ден най-обичаната и честна козметична марка, най-екологичното и щадящо природата производство, най-предпочитаният работодател. Защото е лесно да работиш и да си щастлив когато вярваш в това, което създаваш и знаеш, че твоят труд има значение за бъдещото здраве на децата – днешните ни най-деликатни клиенти.