С концерт на дуо „Ша-ша“ тази вечер завършва програмата „На улицата“

Съботната програма в творческата зона по улица „Сава Силов“ беше изключително въздействаща и вдъхновяваща.

Сутринта започна с кукления спектакъл „Червената шапчица“ на Държавен куклен театър Стара Загора, а веднага след края му се проведе арт работилницата на децата от детска градина „Светлина“.
Обедната програма акцентира над две от уникалните къщи на улицата. В Къщата на Архитекта се проведе Базар за изкуства с изложение на рисувани и апликирани дрехи, бижута и ръчно изработени натурални сапуни. През целия съботен ден тя бе споделено пространство за всички ценители на релакса, на по чаша чароматна напитка сред изящни изделия, споделени идеи и хармонични хора.

Вторият фокус бе на оградата на родната къща на поета Веселин Ханчев, която бе украсена с предизвикателната изложбаПресъздай картинана ученици от класовете по изобразително изкуство на гжа Десислава Танева от ППМГГео Милев, подкрепена от Долап.бг. Креативността и въображението на младите хора са наистина впечатляващи.

Началното на вечерната програма бе отбелязано с инициативата „Пространство с кауза“, в която се включиха Международен младежки център, „Зелени Балкани“ и MindHub. Те изпълниха с нов смисъл пространството около „Пингвините“ и представиха своите каузи и дейности, насочени към младите хора.

Финалът на вечерта бе с организираната от Международен младежки център прожекция на филма „Песен за човека“, дело на младите старозагорци Петър Дойчев и Гордан Коев. Тя успя да събере около Пингвините млади и стари и послужи за своеобразен мост между поколенията, които ценят изкуството.

Неделната програма на Творческия колектив продължава в Кукления театър и Къщата на Архитекта. Сутринта старозагорци могат да се насладят на спектакъла „Банда бацили“, както и на откритата за зрители репетиция на творческата лаборатория-ателие „Майстора и Маргарита“ от 11:00 часа.

Четиридневната програма на Творческия колектив „На улицата“ ще завърши тази вечер в двора на Къщата на Архитекта, където от 19:00 часа започва концертът на дуо „ШаШа“.

Мирчо Христов