Те са на общо 214 години и са най-възрастната брачна двойка в света

Хулио Мора бяга от къщи, за да се ожени тайно за Валдрамина Кинтерос в един февруарски ден. Семействата и на двамата са против брака. Те все още са заедно, 79 години по-късно, предаде Асошиейтед прес. Той е на 110 години, а тя – на 104 години, и двамата са в добро здраве, макар роднините им да споделят, че са леко депресирани, защото им липсват големите семейни сбирки по време на карантината.

Има и по-дългогодишни бракове от техния, но в момента няма друга семейна двойка, която е да с по-голяма обща възраст, малко под 215 г., според книгата на рекордите на Гинес.
Мора е роден на 10 март 1910 г., а Кинтерос – на 16 октомври 1915 г. Женят се на 7 февруари 1941 г. Двамата пенсионирани учители живеят в еквадорската столица Кито, където в средата на август получават сертификата за рекорд на Гинес.
Дъщеря им Сесилия казва, че и двамата са с ума си, активни са, макар вече да не са така жизнени, както били преди. Тя добавя, че през последния месец са се променили, защото им липсват големите семейни събирания. А на тях може да е наистина оживено – двамата съпрузи имат четири деца, 11 внуци, 21 правнуци и едно праправнуче.
Сесилия казва, че баща й обича да гледа телевизия и да пие мляко. Майка й пък е почитател на десертите и всяка сутрин обича да чете вестници.
Предишният рекорд за най-възрастна двойка държаха съпрузи от Остин Тексас, чиято обща възраст бе 212 години и 52 дни.

/ iStock/Getty Images