Нови 7 награди прибави към колекцията си Вокална студия „Усмивки“

През месец август 2020 г. известната Вокална студия „Усмивки“ при НЧ „Родина-1860“ Стара Загора с художествени ръководители Жанина Янкулова и Елена Маликатова, участва онлайн в Международен конкурс „Калейдоскоп на талантите“, Полша. Резултатите са прекрасни- 7 участници и 7 награди. По неофициална информация в конкурса са участвали над 2000 души в 5 възрастови групи.

В международното жури не е имало представител на България, което прави оценките още по- обективни. За доброто впечатление, оставено от „Усмивки“, освен грамотите за призовата класация има и две поздравително-благодарствени писма до ръководителките на студията- Жанина Янкулова и Елена Маликатова.

Трима са индивидуалните участници и тримата с награди от конкурса:

Най-малката състезателка 7-годишната Елия Внукова направи своя вокално-естраден дебют с песента на ФСБ „Високо“ и получи ІІІ награда.

Другата участничка в категория „поп пеене“, 12-годишната Анелия Иванова също получи трета награда за песента „Боси времена“.

19-годишният Николай Чернев се представи в две категории и завоюва две награди: трето място в категория „джаз“ и първо място в категория „мюзикъл“ с ария от „Красавицата и Звяра“.

Много сме радостни за успехите на Николай, сподели пред Dolap.bg Елена Маликатова.- Тази година той беше абитуриент и е приет да следва висше образование в специалността „поп и джаз пеене“ в Музикалната академия в София. Той е много талантлив и трудолюбив млад човек, на когото му желаем успех“.

И трите групи получиха награди. Най-малката възрастова група се представи с фолклорна обработка на популярната българска народна песен „Рипни, Калинке“ и завоюва втора награда. Втората възрастова група също завоюва второ място отново с обработения „Бушимиш“. Най-голямата възрастова група е на първо място в две категории- фолклор с обработената песен „Бре, Петрунко“ и в „поп музика“ – с песента „До утре“.

Парчетата, с които „Усмивките“ кандидатстваха на престижния конкурс са от репертоара на студията.

През 2020 г. се навършиха 35 години на Вокална студия „Усмивки“. Групата е основана от Жанина Янкулова, а Елена Маликатова се включва малко по-късно. Сега участниците са около 30, като най-малките са 6-годишни. Репертоарът е много голям и разнообразен – детски забавни песни, поп-музика и обработен фолклор, авторски песни на Жанина Янкулова, евъргрийни, джаз, акапели…Изпълнява се всичко, което е по възможностите на децата, които се оказват доста големи. Характерно е още, че се справят успешно с различните стилове, което е едната от преодолените трудности.

Вокалната студия „Усмивки“ е една от любимите формации в Стара Загора, която участва в самостоятелни и сборни концерти. Десетки са наградите от национални и международни конкурси и фестивали.

Започна и приемът на нови участници в различните възрастови формации на ВС „Усмивки” за творчески сезон 2020/2021г. За информация: 0887 236 786.

Росица Ранчева