АРТколективът „На улицата“ Ви предлага: Заедно „Преоткриваме Стара Загора“

Уважаеми старозагорци и гости на най-зеления и най-красивия град и най-доброто място за живеене. Зара арт сдружението „На улицата“ и тази година организира специално за Вас редица нови, атрактивни инициативи, които не само ще Ви доставят удоволствие, но и самочувствие като граждани на един от най-древните европейски градове.

Предлагаме Ви работен вариант на проявите, за да си осигурите време да участвате в тях, добро настроение и самочувствие.

Тъй като през 2020 г. се навършват 55 г. от учредяване на Дружеството на архитектите в Стара Загора, младите архитекти организират поредица от инициативи:

10 септември, четвъртък

16:30 – 18:00 ч. Разходка из мрежата от арт локации – Представяне на интересни сгради и места в централна градска част;

17:00 ч. В Къщата на архитекта откриване на фотографска изложба „В света на изящното балетно изкуство“ с автор Рад Димитров.

18:30 ч. В Къщата на архитекта, Творческа зона „Сава Силов“ – „Завръщане в бъдещето: Какво правим с наследството“ – среща с арх. Дора Иванова, проект „Бузлуджа“, Радослав Илиев, ИСИРКС институт, арх. Ангел Бондов, НеФормално, д-р Дона Пикард, изследователски проект „Градско земеделие“, БАН

11 септември, петък

16:30 – 18:00 ч. Архитектура НА УЛИЦАТА – Разходка из мрежата от арт локации. Представяне на интересни сгради и места в централна градска част .

18:30 – 20:30 ч. Архитектура НА УЛИЦАТА „Градът като философия: опитите за визионерство в градското планиране“ с участието на арх. Любо Георгиев, Визия за София

арх. Явор Панев, „Таляна“, Варна, арх. Орлин Манолов .

От 20:30 ч. – Музикална програма в Къщата на архитекта.

12 септември, събота

НА УЛИЦАТА

10:00 – 12:00 ч. Техника за рециклиране на хартия и изработване на арт-изделия от нея от децата и ръководителите на ДГ No10 „Светлина“.

12:00 ч. – Предизвикателна изложба „Пресъздай картина“ с участие на живо на ученици на преподавателката по изобразително изкуство Десислава Танева от ППМГ „Гео Милев“- Стара Загора.

17:00 – 18:00 ч. Рисунки от цветен пясък и карикатури, изпълнени от децата в ДГ No10 „Светлина“ .

13 септември, неделя

Кино фестивал за алтернативно и съвременно образование „НЕвъзможното образование“ .

Какво още:

Рисуване с тебешири на уличното платно; Спектакъл на улични циркови артисти; Прожекция на художествен филм; Базар на ръкоделията на старозагорки; Творческа лаборатория на Кукления театър „Майсторът и Маргарита“ , няколко концертни програми и др.

Очаквайте подробности!

Росица Ранчева