Пласидо Доминго иска да измие петното от името си: Никого не съм насилвал през живота си

Световноизвестният испански оперен певец Пласидо Доминго, който през 2019 година беше обвинен в сексуални посегателства, отново възвърна гласа си, за да отхвърли обвиненията срещу него и да възобнови рециталите си, предава Франс прес.
Маестрото беше заразен с Ковид-19, след което се възстанови.
„Аз се промених. След като се разбра, че имам Ковид-19, аз си обещах, че когато се възстановя, ще се преборя да измия петното от името си. Никога през живота си не съм насилвал никого. И това ще го повтарям, докато съм жив!“, заявява развълнувано музикантът в интервю пред италианския вестник „Република“.
Седемдесет и девет годишният Пласидо Доминго беше обявил от дома си в мексиканския град Акапулко през март тази година, че е дал положителна проба за Ковид-19 и е бил хоспитализиран.
„Това, че отново възвърнах гласа си, беше истинско чудо. А само преди 2-3 месеца не бях сигурен дали отново ще мога да пея“, споделя оперният ас.
Доминго прекарал в изолация в Акапулко дълго време и това му дало възможност да размисли над много неща. Сега той желаел да се върне към нормалния си начин на живот, но това не било лесно заради обвиненията в сексуални посегателства, които бяха отправени срещу него.
„Тези неверни твърдения дестабилизираха семейството ми и мен самия. Те ми причиниха повече страдания от самия вирус. Сега аз не мога да пея в някой държави, като в САЩ и в моята страна Испания. А това във всички случаи не е изборът на моята публика, която непрекъснато ми изразява своята подкрепа. Но какво да се прави, такъв е животът“, коментира музикантът.
През 2019 година Доминго беше обвинен от американските медии, че е тормозил сексуално около двадесетина жени в САЩ.
Това го принуди да напусне поста си на генерален директор на операта в Лос Анджелис и да отмени всичките си участия в Северна Америка.