Пепеляшка от Стара Загора

Ние, възрастните, често забравяме, че някога сме били деца, както е казал големият Антоан дьо Сент – Екзюпери: „Всички възрастни отначало са били деца. Ала малко измежду тях си спомнят това“. Аз познавам дете, което е запазило частица от детското в себе си. Всичко е толкова красиво, изпълнено с любов и съвършенство. Такава е и приказката за Пепеляшка, но от Града на липите и поетите.

Тя е абитуриентката Екатерина Калоянова, възпитаник на ГПЧЕ „Ромен Ролан”, гр. Стара Загора. На бала си тя бе в зашеметяваща рокля, ушита от г-жа Стоянка Славинова, която твори тоалети на актриси, балерини и певици от операта и театъра.

Преобразена в Пепеляшка, Кати събра погледите не само на старозагорци, но и на бургазлии, на живо и в социалните мрежи.

Нейният принц е Петър Минчев, възпитаник на същата гимназия. Точно в полунощ той я отведе на морето, където тя премери „златната“ си пантофка…

Влюбената двойка продължи своя празник, съпроводени с аплодисменти и смаяни погледи на минувачите. Те танцували валс в центъра на Бургас, снимали се със случайни минувачи, а децата весело шептяли: „Вижте! Пепеляшка!”. Тя им махала с ръка, изпращала им въздушни целувки или ги прегръщала. Да! Това е Пепеляшка, излязла като, че ли от картичка на Hallmark!

Кати е щастлива, сбъднала мечтата си! Сега пред нея стои още една мечта – НАТФИЗ. Нека и пожелаем късмет, безоблачни хоризонти и успешни битки по пътя на сбъдването!

Запомнете това лице! Един ден, ще го видите в Hollywood!

А посланието на Кати към всички хора е никога да не се отказваме от мечтите си, колкото и абсурдни да ни се виждат, защото „Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!”

Райна Иванова