Отличници от Националната олимпиада по информационни технологии от ППМГ“Гео Милев“

В събота /27 юни/ се проведе Националната олимпиада по информационни технологии. Домакин за нашата област  беше ППМГ“Гео Милев“. Олимпиадата се проведе онлайн. Лауреат стана Цветан Стръмски, ученик от 12 Б клас на ППМГ“Гео Милев“ – много силно представяне и достойна награда! Цветан е с резултат Отличен 6, а другият ученик от гимназията Николай Мендров също  е с отличен резултат 5.50. И двамата с тези резултати вече са студенти на Софийски университет. Техен ръководител – преподавател в Гимназията е Живка Желязкова Интересното е, че през деня бяха на състезание , а вечерта – абитуриенти. Второ място от Националната олимпиада е за Ивайло Иванов и Мартин Чешмеджиев, ученици от 6Б клас с ръководител Живка Стойчева в направление Мултимедия.Всяка година екипи на г-жа Стойчева заемат призови места в Национални състезания и олимпиади.

Тази година общият успех за средно образование на Випуск 2020 на ППМГ“Гео Милев“ е много добър 5.19.

На Държавните зрелостни изпити /ДЗИ/ учениците се представиха много силно и получиха високи оценки. От ДЗИ отличните оценки са общо 90. Ученици с резултат отличен 6.00 са:

– по математика- Димитър Вълков и Силвия Петрова от 12А клас;

– по английски език – Михаил Радев и Христо Димитров от 12А лас;

– по история и цивилизации – Петър Илиев от 12А клас

52 ученици са с отличен успех от дипломата за средно образование. С най- висок общ успех за средно образование са учениците от 12А клас – отличен 5.62.

За поредна година ППМГ“Гео Милев“ е с най- високи резултати от Националното външно оценяване /НВО/ в областта!

По математика конкретни резултати:
4 ученици с максимални 100 точки – Дарина Атанасова Захариева, Цвети Николаева Катерова, Стоян Златев Деянов, Георги Димитров Зулямски, а С 99 точки – Борис Петров Божилов
Още 21 ученици са с резултати над 90 точки по математика
И малко за БЕЛ
Теодора Тенева Желязкова е единствената седмокласничка в областта с максимален резултат 100 точки по БЕЛ
9 ученици са с резултати над 90 точки
Дима Петкова

Педагогически съветник на ППМГ“Гео Милев“