Приключи второто класиране за прием в първи клас в Стара Загора

Днес бяха обявени резултатите от второто класиране за прием в първи клас в общинските училища в Стара Загора.

От общо 117 чакащи за различни училища деца са приети 93 бъдещи първокласници. За третото класиране остават само 23 деца.

„Има достатъчно свободни места и то в училища с утвърдено име, и в централната част на града. Всички начални учители са много отговорни, а училищата са инвестирали средства за посрещане на първолаците в светли и красиви класни стаи“, коментира Иванка Сотирова, зам.-кмет Образование, здравеопазване и социални дейности.

Свободни места има във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, в Шесто основно училище „Св. Никола“, в Средно училище „Васил Левски“, в Средно училище „Иван Вазов“ и др.

Запълнени са паралелките в Основно училище „Кирил Христов“, Пето основно училище „Митьо Станев“, Девето основно училище „Веселин Ханчев“, начално училище „Димитър Благоев“ и Средно училище „Максим Горки“.

След второто класиране бъдещите ученици могат да бъдат записани в съответното учебно заведение между 17 и 19 юни.

За трето класиране електронната система ще бъде отворена на 22 юни 2020 г. в 10.00 часа и ще може да се регистрират/редактират/отказват заявления за прием. Системата ще бъде затворена на 24 юни, а резултатите от класирането обявени на 26 юни  2020 г.

Записването ще бъде на 29 и 30 юни.