Близо 500 кандидат-студенти са подали документи за прием в Тракийски университет до момента

Близо 500 кандидат-студенти са подали документи за прием в Тракийски университет до момента. По-голямата част от тях са се възползвали от възможността да заявят желанието си да се явят на изпити или да кандидатстват с оценката от държавен зрелостен изпит във висшето учебно заведение онлайн.

Припомняме, че от 8-ми юни кандидатите могат да подават документите си и на място – в Ректората на университета, във Факултета в Ямбол и във Филиала за медицински сестри и акушерки в Хасково.

Статистиката сочи, че сред подалите онлайн документи най-желаните специалности са медицина и ветеринарна медицина, а тези, които са подали документи присъствено в Ректората имат най-голям интерес към педагогическите специалности.

До момента присъствено във Факултет „Техника и технологии“ в Ямбол са подали документи близо 50 кандидат-студенти, като част от тях са заявили участие в редовен изпит по обща езикова култура, други – за тест по общотехническа подготовка. Има и кандидат-студенти, които ще участват в класирането с оценка от Държавен зрелостен изпит и от предварителни изпити. Най-желаните специалности във факултета са Автоматика и компютърни системи и Автотранспортна и земеделска техника.

Във филиала в Хасково до този момент отчитат по-голям интерес към специалността медицинска сестра, отколкото към акушерка.

Приемът на документи за кандидат-студентите, които ще се явяват с изпит продължава до 26-ти юни на място, онлайн и в бюрата на ЦКПИ и НАПС в страната, а тези , които ще участват в класирането с оценка от държавен зрелостен изпит ще могат да подадат заявления в Тракийски университет до 3-ти юли.

Единствената специалност, за която не може да се кандидатства с оценка от матура е медицина.