На финален етап е строителството на Индустриална зона „Загоре“

90 % от строителните дейности в Индустриална зона „Загоре“ са завършени. Изградена е подземната инфраструктура като са положени изцяло комуникационни връзки от ток, вода и газ. Това съобщи изпълнителният директор на Зоната – Радослав Танев. Той допълни, че вече е положен първият пласт от асфалтa на новоизградените улици. „Пътните платна са с широчина от 8 метра, като са проектирани с необходимите радиуси за безпроблемно завиване на тежкотоварни камиони, тротоари и велоалея“, обясни Танев. От думите му стана ясно, че е готов и паркингът, който ще бъде ползван като буферен от фирмите, които ще изберат Индустриална зона „Загоре“ за своята инвестиция. Положено е 16-метрово мостово съоръжение с цел разширяване на достъпа и изграждане на пешеходна зона и велоалея . Изцяло е монтирано и уличното осветление. “Очаква се до средата на месец юли изцяло да бъде завършена инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре“, което означава, че ще бъде готова с месец по-рано от заложеното време“, убеден е изпълнителният директор.

Танев е категоричен, че инвеститорите ще бъдат максимално улеснени при започване на своята дейност, чрез вече изградена инфраструктура и комуникации, както и чрез указване на пълно съдействие от екипа на Зоната. „Голяма част от инвеститорите искат да видят готовия вид на терените. Поради това със завършване на строителството и разговорите с потенциални купувачи ще станат много по-интензивни“.Зоната вече е била представена пред представители на Търговската камера на Швеция, предстои представяне и пред други. Към настоящия момент има интерес към парцели на Зоната, както и начални преговори за някои от тях. В този контекст се работи и по присъединяване на предвидените, за разширение на индустриалната зона, парцели.

Първата копка на Индустриална зона „Загоре” бе направена в края на миналата година. Тя се изгражда чрез колаборация между Община Стара Загора и държавата. Реализирането на Индустриалната зона ще има ключова роля за устойчивото развитие на целия регион.

Повече информация и новини за развитието на „Индустриална зона Загоре“ АД може да бъде намерена на сайта на Зоната https://www.zonazagore.com/