Изложба на млади художници от Ателие за изящно и приложно изкуство „Витроартис“

На 15 юни в 18,30 ч. в РБ“Захарий Княжески“ ще бъде открита 23-тата  поред Изложба с произведенията на деца от рисувателната школа към Ателие за изящно и приложно изкуство „Витроартис“-Стара Загора. В рисувателната му школа се обучават над 40 деца на възраст от 5 до 18 години. Част от картините ще бъдат разпродадени, като средствата ще са за Фондация „Зелени Балкани“-Стара Загора.

Ателие за изящно и приложно изкуство „Витроартис“ е уникално място в артистичното пространство на гр. Стара Загора. Основано е от художниците Росица и Димитър Бъркачеви, с идеята да предложат на ценителите своите творческите идеи и търсения в сферата на изобразителното изкуство. Ателието се специализира в три основни направления:

Рисуване на картини по поръчка в живописни и графични техники по теми зададени от клиента. Също могат да се избират творби от вече нарисуваните и изложени в ателието.

Изработката на ВИТРАЖИ /пана от цветно стъкло/ основно в техника ТИФАНИ, също и техниката на стопеното стъкло – ФЮЗИНГ. Изпълняват се както проекти на малка площ /до 1кв.м./, така и големи проекти /над 10 кв.м./ за частни и обществени сгради.

Преподавателска дейност в рисувателната школа, открита към ателието. Уникалното при нас е, че провеждаме занимания, както за деца от 5-годишна възраст, така и за всички останали възрасти без горна граница в годините. Идеята е да се предостави възможност за обучение и усъвършенстване на рисувателните умения на всички желаещи, без специални изисквания към възрастта и първоначалната степен на рисувателните умения.

Изложбата ще може да разгледате до 11 юли включително.