Празничен 1 юни в двора на Старозагорската Митрополия

Празнично облечени, като на посещение в сградата на Операта, днес красиви бебета и малчугани се стекоха в двора на Старозагорска Митрополия, където реално се „измести“ Детският празник 1 юни. Традиционно в центъра на града, на сцената в Градската градина, този път усмихнатото тържество премина по-камерно, но също толкова сърдечно и светло.

Артистите на Старозагорска опера бяха „окуражени“ от смилилото се време, да дадат най-доброто от себе си пред публика, която дори в сравнително ранния час от 9,30 за първото представление, беше подредена в количките и ги очакваше с нетърпение. /Подозираме специална намеса в осигуряването на това хубаво време от домакините на тържеството!/

Забавната история за най-най-най малките разказаха Никола Марулев, Християна Христова, Христо Иванов и Нина Димитрова, а музикалният съпровод бе на Трио „Реверанс“ и Светлана Денева на пианото. Обикновено на това представление в Операта малките щъкат навсякъде и са редом до артистите, но тук имаше дистанция. Въпреки че е на разстояние, изключително ритмично бебешката публика се включваше с  пляскане с ръце, ръкопляскане и подскоци заедно с такта на музиката. А майките запяха безпогрешно „Хей ръчички, хей ги две“, „Зеленчуци, който не яде“ и други любими детски песнички.

Светският хроникьор на Долап.бг отбеляза изключителното присъствие на малък мъж с фрак, риза и папийонка от публиката, който бързо стана талисман на изпълнителите и събра овациите на всички!

Батковците и каките бяха също многобройни в 11,00 ч. на представлението „Клинг Кланг“. Там пък от публиката си имаше малък фен, който знаеше всичко не само за планетите от Слънчевата система, но и за музикалните инструменти.

На децата им беше забавно и без атрактивната мултимедия, а разказът за пътешествието в Слънчевата система бе показан нагледно с картинки на различните планети – от водещите Инна Андреева и Марин Русинов, които са много пламенни и много отдадени на действието.

Какво по-хубаво от това всяка година Празникът да си намира различни места в града, където да се разгърне? Той, Празникът, оживява всяко пространство, където е. Неизмерими по никакви скали са: детското лъчезарие, детската искреност, невинност и отдаденост.

Именно те „осветиха“ днес двора на Светата Митрополия. Направиха зелената трева да е още по-зелена и свежа. Защото малките крачета носят в настоящето полъха на бъдещето. А той, полъхът, днес беше особено свеж!

Уляна Кьосева, светски репортер за Долап.бг