“Гневът на морето и неговите пазители“ има своите победители

Приключи ІІІ Национален конкурс за авторска приказка на тема „Гневът на морето и неговите пазители“. Организиран е от Народно читалище „Родина-1860“ и Община Стара Загора, с любезното съдействие на Къща музей „Гео Милев“.

Целта на конкурса е да провокира творческата мисъл и емоция у авторите, да търси и открива млади творци, които не са работили в този жанр. Конкурсът беше отворен за всички желаещи автори без ограничение на възрастта, стига да са навършили 18 години.

Тази година в него участваха 69 автори от: Варна, с. Габровница, обл. София, Елхово, Исперих, Перник, с. Браниполе, обл. Пловдив, Севлиево, Гара Елин Пелин, Видин, София, Бургас, Стара Загора, Търговище, Пазарджик, Кюстендил, Плевен, Русе, Исперих, Велико Търново, Чирпан, Сандански, Ракитово, Пловдив, Хасково, Долни Дъбник, Димитровград, с. Царацово, обл. Пловдив, Лом, Разград, с. Колена, Троян, Благоевград, Копривщица и др., както и българи от САЩ.

Жури в състав Светлана Дичева – известен журналист и белетрист, Васил Койнарев- редактор в издателство „Просвета“ и Димитър Никленов- автор на десетки книги за деца, пиеси и сценарии, носител на български и международни награди, присъди:

Първа награда:

Камелия Панайотова, гр. Велико Търново

Втора награда:

Весела Халтъкова, гр. Варна

Трета награда:

Любомира Петрова, гр. Пазарджик

Специална награда за авторско постижение на НЧ “Родина-1860“:

Димитър Петров, гр. Разград

Дипломи за достойно представяне:

Десислава Воан („Бан-Тупан“), САЩ

Росица Бошняшка, гр. София

Награди на вестник „Teen’s paper

Антон Генев, гр. Стара Загора

Весела Колева, гр. Чирпан

Димитър Грудев, гр. Варна

Невсе Арнауд, гр. Благоевград

Кристина Апостолова, гр. Стара Загора.

Всички отличени участници в конкурса ще получат диплом и материални награди. Приказките, класирани на първо, второ и трето място, както и специалната награда, ще бъдат отпечатани в специално книжно издание. То ще бъде издадено до 6 месеца след обявяване на отличените. Те ще получат безплатно определен брой от издадената книга. Класираният на първо място получава Призът на конкурса.

Церемонията по награждаването /предвид извънредните обстоятелства/ ще се състои в последната десетдневка на м. октомври, като датата ще бъде обявена допълнително.

Dolap.bg