Абитуриентите на ГПЧЕ“Ромен Ролан“ за своето изпращане с „ТЪРПЕНИЕ. ОТГОВОРНОСТ. РАЗБИРАНЕ“

На 15 май би последният училищен звънец за Випуск 2019/2020 на Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан”. Още в същия ден ръководството на училището и преподавателите на випуска се обърнаха с емоционално обръщение към своите възпитаници. В него се казва :

” Скъпи дванадесетокласници!

По случай вашето завършване, с много обич, ние – ръководството и вашите учители – ви поднасяме светъл поглед към най-хубавите ви години в гимназията – годините, в които образовахте умовете, но и душите си, създадохте трайни приятелства, годините, в които заедно преживяхме много!

Желаем на всички вас да претворите днешния си светъл порив в готовност упорито да следвате целите, които сте си поставили! Останалото ще се присъедини към вас по пътя ви.

Защото сте призвани да градите бъдещето на този наш по-добър свят.”

В днешния ден пък абитуриентите отправиха емоционално послание към своите връстници, обещавайки, че изпращане все пак ще има:

„Изпращането закъснява, но ще се случи

ТЪРПЕНИЕ. ОТГОВОРНОСТ. РАЗБИРАНЕ.

Това са качества, които всеки един пораснал човек трябва да притежава. И ние пораснахме, може би малко по-бързо, отколкото ни се искаше.

Днес трябваше да бъде нашето изпращане. Последното „довиждане” с училището ни за много хора се превърна от очакване в почти угаснала надежда. Не и за нашия екип. От ден 1 на извънредното положение ние не сме спрели да работим, да мислим, да творим. Нашият випуск е не по-малко уникален от останалите. Именно защото заслужава подобаващо сбогуване, ние седмица след седмица се събираме да планираме как да го осъществим. Всяка нова пречка превръщаме в ново предизвикателство и източник на вдъхновение. Всяка нова въпросителна ражда нов паралелен сценарий, който би могъл да се случи. Но това не ни е отказало и няма да ни откаже. Съобщението за това, че изпращанията ще могат да се случат, макар и със закъснение, макар и при определени ограничения, ни зарадва. Управляващите проявиха разбиране. Сега е наш ред.

ТЪРПЕНИЕ. ОТГОВОРНОСТ. РАЗБИРАНЕ.

Времето в момента е толкова по-различно от това, което е било минали години. Изисква и ние да имаме различна раздяла с училището. Никой не пожела да ни я отнеме, просто така се случи. Но ако наистина сме пораснали, ние трябва да докажем, че можем да се справим със ситуацията като зрели хора. Ние от екипа, който подготвя изпращането – учители и ученици, в сътрудничество с директора на гимназията, поехме отговорността за това въпреки всички ограничения да направим така, че випускът ни да успее да каже „сбогом” на мястото, където всички ние станахме хора. Но от ВСИЧКИ НАС зависи това да се случи. От ВСИЧКИ НАС зависи ние да сме здрави, за да се сбогуваме. От ВСИЧКИ НАС зависи нашите близки да са здрави, за да ни подкрепят. От ВСИЧКИ НАС зависи дали ще успеем задружно да броим до 12. Но и от ВСИЧКИ НАС зависи това да се случи по реда, по който ни е позволено.

ТЪРПЕНИЕ. ОТГОВОРНОСТ. РАЗБИРАНЕ.

Такова е времето, в което живеем – страшно, неспокойно, несигурно. Всеки ден, всеки час, всяка минута носят със себе си промени, нови и нови поводи за притеснение. Но успеем ли да надмогнем делника, ще дойде време и за празника. Свикнали сме да получаваме всичко веднага, на момента, а за някои неща са нужни време. И в цялата относителност на ситуацията, в която сме, ние, хората, които организират изпращането, ще ви кажем: НАДЕЖДА ВИНАГИ ИМА. Каквото зависи от нас, ние ще направим, но са ни нужни вашето търпение, вашето разбиране и вашата отговорност. Заедно ще можем да осъществим най-необикновеното изпращане, което който и да е випуск е имал. Ще оставим нашата следа в историята на училището и нека тази следа ни представи в най-добрата ни светлина, за да може с гордост в бъдещето и учители, и ученици да кажат „Аз бях част от Галактика 2020!”

Обикновено в днешния ден всяка година абитуриентите на ГПЧЕ”Ромен Ролан” правят своето изпращане с вълнуващ концерт-спектакъл в залата на Синдикален дом на културата.

Тази година е различна за всички ни, различна е и за умните, красиви и талантливи роменролановци, които скоро ще поемат по пътеките на Живота.

Желаем им успех на матурите и кандидатстудентските изпити!

Благодарим за вашата мъдрост!

Долап.бг