Културните институти отварят врати

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, при спазване на изискването за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки, се допускат  посещенията на музеи на открито, галерии и библиотеки на открито и закрито.
Разрешава се провеждането на културни събития – концерти и други сценични прояви, на сцени на открито, с допустима заетост на местата до 30 % от максималния капацитет. Възможни са посещения на кина, с допустима заетост на местата до 30 % от максималния капацитет.

Културните институти на територията на Община Стара Загора са в готовност да уредят пространствата си за посещения, съобразно новите изисквания, и да отворят врати за посетители. На 12 май 2020 г. гражданите ще имат възможност да посетят Художествената галерия при спазване на всички противоепидемични мерки. Ден по-късно читатели ще приемат Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и библиотека „Родина“. На 14 май ще бъдат отворени Регионалният исторически музей и Къща- музей „Гео Милев“.

На 12 май, ресорният зам.-кмет Милена Желева ще проведе работна среща с ръководителите на културни институти в Община Стара Загора. По време на нея ще бъдат обсъдени възможности за откриване на нови алтернативни арт пространства, където да се представят пред публика различни културни събития.

https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya/zapoved-10-00-1313-otnosno-poseshteniyata-na-kulturni-institutsii-i-provezhdaneto-na-kulturni-sabitiya

Павлина Дудева