Митрополит Киприан отслужи Св. Литургия на Гергьовден

На 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, Българската православна църква чества деня на Свети Георги Победоносец. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи Божествена света литургия в Катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора.

Нека се помолим днес Господ да укрепи вярата в сърцата ни, да ни даде сила да живеем според Неговите заповеди и да съхраним неповредено своето братствено чувство. Ако имаме приоритет за духовен живот, Господ ще ни опази от грешки и ще ни даде мир, спасение, здраве и удовлетворение от това, че вършим Божието дело. Нека Свети Георги Победоносец, защитник на истинската православна вяра, да ни бъде помощник и вдъхновител на всички пътища в живота ни. Нека Божията помощ, вярата и силата на Свети Георги винаги да ни закрилят, а ние да се молим за телесно здраве. Радвам се, че след изпитанията в последните месеци, отново сме в дома Божий, където е нашето място като православни християни “, каза в словото си владиката. В края на службата той пожела да е честит и благословен празникът на всички, които носят името на светеца.

Над 2000 души използваха възможността да участват в литургията чрез излъчването й на живо в страницата на Старозагорска света митрополия във Facebook. Сред коментарите на вярващите се откроиха десетки похвали за хора при Катедралния храм с диригент Мария Колева.

Благовест Илиев