ГК „Липа“ с благотворителност в навечерието на Великден!

Навръх Разпети петък, по традиция от седем години Граждански клуб ЛИПА дари за социално слабите и немощни миряни при православен храм „Паисий Хилендарски“ в квартал Зора на Стара Загора хранителни продукти. Средствата за дарението са събрани от членовете на клуба. Бурканите с мед са собствено производство на Елка и Петър Петрови, еднолитровите бутилки с червено вино са от „Шато Рогошев“, а шоколадовите вафли са дарени от фирма „Стокси“. Останалите продукти са стекове с олио, макарони, боб, леща, ориз, няколко вида местни консерви, разбира се за празника козунаци и шарени, великденски яйца, закупени от търговската мрежа.

Много Ви благодаря, че в тези трудни за всички ни времена, не ни забравяте“, каза при получаването на дарението предстоятелят на храма, отец Йордан Карагеоргиев. Хранителните продукти ще бъдат раздадени на трудноподвижни и немощни хора към църквата, а с една част ще захранят и социалната кухня, изградена към храма.

Заедно с проф. Жеко Ганев, собственик и управител на „Елфи-Тех“ ООД, Търговско-промишлена палата – Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА направихме дарение на катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора. Дарението е озонираща система, която е разработена и произведена от „Елфи-Тех“ и се използва за дезинфекция на въздух и повърхности.

В тези трудни и изпитателни дни, при извънредно положение в страната ни по повод вируса Covid 19, приятелите от Граждански клуб ЛИПА направиха изключително ценни и навременни дарения на лични предпазни средства за медицински здравни заведения:

  • На първи април 2020 г. на Общинската болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора – предпазни костюми за многократна употреба, тип „скафандър“, предпазни очила и лицеви маски със защита FFP2.
  • На 3-ти април 2020 г. на Клиника по инфекциозни болести към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – 60 бр. защитни костюми, тип гащеризон с качулка.
  • На 6-ти април 2020 г. осъществихме среща с ръководството на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ за уточняване на взаимоотношения между ГК ЛИПА, Обществен дарителски фонд и ръководството на болницата по повод на извънредната ситуация и грижите ни за медиците. Вече получихме списък с необходимото оборудване и консумативи, ранжирани по необходимост и работим по него. На срещата дарихме 50 висококачествени щита за лице.
  • На 10-ти април 2020 г. направихме дарение от лични предпазни средства на Центъра за спешна медицинска помощ – Стара Загора. Дарението включва 45 бр. защитни костюми /различни размери/ за еднократна употреба, както и 3000 бр. полиетиленови калцуни и 50 бр. предпазни щита. Те ще бъдат разпределени между 9-те филиала на Центъра в областта, като с приоритет ще се ползват местата където вече има установени случаи на пациенти заразени с коронавирус. Средствата за предоставените лични предпазни средства са събрани посредством дарителската кампания обявена от Обществен дарителски фонд – Стара Загора с подкрепата на Търговско-промишлената палата и Граждански клуб ЛИПА.

  • На 16-ти април дарихме 30 предпазни щита за лице на община Николаево.

Дарителската ни кампания продължава и след Великден!

Тони Куцаров