Още 27 компютъра в полза на нуждаещи се старозагорски ученици

Още 27 компютъра ще бъдат в подкрепа на нуждаещи се старозагорски ученици, за да бъдат обезпечени онлайн занятията им. Това стана ясно на 9 април 2020 г., след като към инициативата за осигуряване на технологични средства на общинския съветник Николай Диков се включи и народният представител Радостин Танев. 

„Откликнах сърдечно на призива, защото в този момент хората, нямащи възможност да осигурят на децата си необходимите устройства, изпитват не само неудобство, но и затруднение при целия учебен процес“, сподели Танев. Той благодари на двете високотехнологични старозагорски фирми и включили се в дарението – „Единамикс“ и „Булбера“, както и на софтуерната компания „Вистеон България“. Компютрите ще бъдат  разпределени според информация, както на Община Стара Загора, получена от директори на училища, така и чрез съгласуване с местната дирекция „Социално подпомагане“.

Устройствата ще бъдат пригодени за работа, както и изцяло подготвени, от началника на отдел „Административно и информационно обслужване“ на Общинска администрация инж. Атанас Пашов.

Кампанията остава отворена, за да бъдат подкрепени още семейства.

Павлина Дудева