С 20 усмихнати въпроси на виртуално гости на старозагорските старейшини

В това побъркано време, в което светът е пощурял от някакъв COVID-19, много е любопитно какво е физическото и духовното здраве на общинските съветници на Стара Загора. Затова Dolap.Bg ще им гостува виртуално, като им зададе 20 еднакви усмихнати въпроси. Отговорите поместваме без редакторска намеса.

Днес гостуваме на общинския съветник

СТЕФАН ДУХТЕВ

Роден е в Стара Загора. Има две магистърски степени – от УНСС, гр. София – „Икономика на търговията“ и от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – „Връзки с обществеността“. Работи като регионален мениджър на две търговски дружества, занимаващи се с очна оптика. Общински съветник е от групата на ГЕРБ.

 1. Как ще коментирате призива: “Изолацията прави силата“? Какъв е приносът Ви за това?

Изолация“ звучи страшно, но за да сме силни точно в този момент означава да поставим на заден план досегашните си ежедневни навици и да сме максимално социално дистанцирани. Признавам си – трудно е, но спазването на определени правила е единствената възможност ситуацията, в която се намираме, да отмине възможно най-бързо и без сериозни последствия. Лично аз и семейство ми се опитваме да спазваме всички предписания и не рискуваме излишно, все пак освен за себе си, носим отговорност и за околните. Има много хора, които недоволстват от налаганите мерки, но както виждате те не се прилагат само при нас, а във всички засегнати държави. Нека се учим от чуждите грешки и не допускаме наши.

 1. Ако не сте на работа, а трябва по цял ден да сте в апартамента си, с какво бихте се занимавали?

Аз съм от хората, които трудно издържат на едно място дълго време, пасивно и без присъствието на хора около мен. Обичам да организирам деня си и да знам какво предстои, така че бих си изготвил план с различни занимания – служебни, грижи за детето, четене на различни материали онлайн. Благодарение на технологиите имаме достъп до огромен обем от информация, а чрез различните приложенията за онлайн комуникация контактът с останалите хора не се губи. Задължително и физическа активност, доколкото това е възможно в домашни условия!

 1. Обичате ли да готвите? Кой е специалитетът Ви? Може да запишете рецептата.

Готвенето определено не е от силните ми страни, но съм съпричастен и подкрепям хората, които обичат да го правят – аз съм особено активен след това и уважавам труда им.

 1. Какво е хобито Ви? Къде и кога го практикувате?

Обичам активния начин на живот и се опитвам да спортувам няколко пъти седмично. Останалото свободно време, особено през почивните дни, преминава в разходки със семейството, срещи с приятели. Предпочитам да съм в движение.

 1. Какво най-не харесвате у себе си?

Може би съм прекалено мнителен и недоверчив на моменти. Това е следствие на факта, че първоначалната ми нагласа към хората е позитивна и добронамерена, а често се оказва, че не е трябвало да бъде така.

 1. Какво най-харесвате у себе си?

Харесвам това, че успявам сравнително бързо да преценя хората и ситуациите, което ми помага в ежедневието. Като цяло съм откровен човек, ако нещо не ми харесва и не го считам за правилно – не го спестявам. Стремя се да не се приемам по-насериозно, отколкото трябва – не харесвам тази черта в хората. Чувал съм, че имам чувство за хумор и самоирония.

 1. Коя е последната книга, която Ви плени и защо?

Последната книга беше класиката на Джордж Оруел – „1984“ – тя е от задължителните заглавия! Преди това минах през два криминална романа на Харлан Коубън. Не съм от хората, които четат постоянно, но когато имам възможност го правя.

 1. Коя е незабравимата вечер в живота Ви?

В живота ни се случват много значими събития, които остават ярки спомени. Ако трябва да се огранича до едно от тях, то раждането на сина ми и първата среща с него е такъв щастлив и незабравим момент.

 1. Обичате ли животни? Имате ли домашен любимец ?

Обичам и се радвам на животните, но от детските си години не съм имал домашен любимец.

 1. Кога за последно бяхте на Аязмото?

Аязмото е от любимите ми места в Стара Загора, последно бях там ден преди да се ограничат посещенията в парковете. Дали за разходка или тичане – там винаги има нова пътека, по която да минеш и да се заредиш с енергия.

 1. Кой е най-хубавият Ви спомен от детството?

С годините си давам сметка, че съм имал наистина щастливо детство – спомените от тогава са безкрайно много. Най-запомнящи са летните ваканции при баба ми и дядо ми – пресъздавахме сюжета на чудесния български филм „Войната на таралежите“

 1. Кой е любимият Ви учител? Защо? Посещавате ли го, обаждате ли му се?

Не мога да кажа, че поддържам контакт с някой от учителите, които са ми преподавали в годините. Уважавам изключително много всеки един от тях и съм благодарен за усилията, които са полагали за нас – това е не само професия, а призвание.

 1. Най-голямата щуротия като студент.

От студентските години имам много и все хубави спомени, щуротии определено не липсваха, обичайните като при всеки минал по този път.

 1. Обичате ли поезия? Кое е любимото Ви стихотворение?

Честно казано не си падам особено по поезията.

 1. Кои страни сте посетили? Коя държава е най-специална за Вас и защо? Всяка държава, която съм посетил, е специална и интересна. Някъде съм бил повече от веднъж и винаги е било вълнуващо, но най-добре се чувствам, когато се върна обратно у дома.
 2. Коя дума произнасяте най-често?

Не съм се замислял, но вероятно са думи носещи положителен смисъл.

 1. Коя опера или театрално представление посетихте през годината?

Тази година все още не съм имал възможност да го направя, но в момента поради създалата се ситуация, сме набелязали различни онлайн представления. След месец, надявам се, ще може спокойно да се посещават и на живо.

 1. Коя е била най-хубавата Ви ваканция и кога?

Ваканциите от детството ми бяха най-безгрижни и се радвам, че сега покрай детето ми имам възможност да ги изживеем отново заедно.

 1. Имате ли любим виц?

Нямам определен любим виц, но едно време харесвах тези за Иванчо … от години обаче не съм срещал нов, явно вече е завършил училище.

 1. Ако можехте за ден да станете супер герой, какво бихте направили?

Със сигурност бих направил така, че хората да се чувстват добре и да са доволни от живота си. Въртят ми се различни идеи, но ще са ми нужни поне 3 дни.

Благодарим за отзивчивостта!