С 20 усмихнати въпроси на виртуално гости на старозагорските старейшини

В това побъркано време, в което светът е пощурял от някакъв COVID-19, много е любопитно какво е физическото и духовното здраве на общинските съветници на Стара Загора. Затова Dolap.Bg ще им гостува виртуално, като им зададе 20 еднакви усмихнати въпроси. Отговорите поместваме без редакторска намеса.

Днес с удоволствие гостуваме на общинския съветник

арх. Мартин Паскалев

Мартин Паскалев Паскалев е от Стара Загора. Магистър е със специалност „Архитектура“ от Университета по архитектура, строителство и геодезия, гр. София. Работи като водещ архитект в проектантско бюро „Структура” ООД, гр. Стара Загора от 2014 г. до момента. Член е на Камара на архитектите в България (КАБ). Общински съветник е от групата на ГЕРБ.

 1. Как ще коментирате призива:“Изолацията прави силата“? Какъв е приносът Ви за това? – В сегашната обстановка изолацията наистина прави силата. В друго време не бих бил съгласен. Личният ми принос е просто да изпълнявам мерките подадени от кризисния щаб и да оставя хората, които са компетентни в така получилата се ситуация да си свършат работата.

 2. Ако не сте на работа, а трябва по цял ден да сте в апартамента си, с какво бихте се занимавали? -Отново с работа и в свободното време дочитане на някоя започната книга.

 3. Обичате ли да готвите? Кой е специалитетът Ви? Може да запишете рецептата. -Способностите ми в кухнята са силно ограничени и се свеждат до основни познания и похвати. Няма рецепа, с която да се гордея.

 4. Какво е хобито Ви? Къде и кога го практикувате? – Практикувам спортно ориентиране, когато имам тази възможност. Изключителен спорт развиващ физическо, умствено и психическо здраве. Старозгорският клуб „Сърнена гора“ е един от най-големите в България, с множество завоювани купи и медали.

 5. Какво най-не харесвате у себе си? -Не мога да отговоря

 6. Какво най-харесвате у себе си? – Не мога да отговоря

 7. Коя е последната книга, която Ви плени и защо? – Книгата се казва Copy Paste. Автор е Winy Maas, един от основателите на архитектурно студио MVRDV. Разглеждат се серия от добре познати сгради и общите черти, които споделят помежду си.

 8. Коя е незабравимата вечер в живота Ви? Не е само една. Всяко време прекарано в компанията на най-близките хора носи спомени.

 9. Обичате ли животни? – Да. Имате ли домашен любимец ? – Да. Куче. Бордът коли. Много умно животно, но и също толкова инатлив.

 10. Кога за последно бяхте на Аязмото? – Дните преди забраната за посещение на паркове да влезе в сила.

 11. Кой е най-хубавият Ви спомен от детството? – И тук спомените са много. Не мога да се спра на един. Смея да кажа, че поколението ми имаше щастливо детство. Навярно 90-те години са били тежки за родителите ни, но ние като деца се радвахме на играта по улици и детски площадки. Всъщност имам един спомен, който трайно се е запечатал в съзнанието ми. Това е датата 11 септември 2001г. Дни преди началото на учебната година с приятели се радвахме на последните дни „свобода“. Прибрах се в ранния следобед и родителите ми гледаха по телевизията на живо случващото се. Помня че приех видяното по-скоро като филм.

 12. Кой е любимият Ви учител? Защо? Посещавате ли го, обаждате ли му се? Светлозар Дойчев. Думите мисля, че са излишни. Всеки, който е имал честта да бъде негов ученик ще ме разбере.

 13. Най-голямата щуротия като студент. – Не са много. Нищо запомнящо се и достойно за споделяне.

 14. Обичате ли поезия? Кое е любимото Ви стихотворение? – Веднага бих назовал имена като Валери Петров и Дамян Дамянов. Поезията не ми е слабост, но с удоволствие чета, когато попадна на стихове предимно онлайн.

 15. Кои страни сте посетили? Коя държава е най-специална за Вас и защо? – Англия, Белгия, Германия, Италия, Холандия, Гърция, Полша, Швеция, Дания, Сърбия. Най-специална няма. От всяка се опитвам да науча по нещо добро и полезно.

 16. Коя дума произнасяте най-често? – Няма най-характерна. Може би професионална терминология.

 17. Коя опера или театрално представление посетихте през годината? – „Последният човек“ беше най-скорошното ми посещение. Поздравявам целия екип на Куклен театър Стара Загор.

 18. Коя е била най-хубавата Ви ваканция и кога? – Много са.

 19. Имате ли любим виц? – Не

 20. Ако можехте за ден да станете супергерой, какво бихте направили? – Супер герои няма. А и не смятам, че имаме нужда от такива. Всеки проблем на земята може да бъде решен от самите нас, ако работим заедно и гледаме в една посока.

Благодарим за отзивчивостта!

Утре ще гостуваме на общинския съветник д-р Емил Енчев. Заповядайте с нас!