Успешно преминаха първите онлайн предварителни кандидатстудентски изпити в Тракийски университет 

Успешно преминаха първите онлайн предварителни кандидатстудентски изпити и тестове в Тракийски университет-Стара Загора.

Непосредствено преди началото на всеки изпит, ректорът на висшето учебно заведение доц. д-р Добри Ярков се включи във видеоконферентните връзки с кандидатите: „Желая успех на всички и нека есента да се видим, да станете част от голямото семейство на Тракийски университет. Уверявам Ви, че сте избрали правилния университет, който ще Ви гарантира качествено обучение и практическа подготовка, добро кариерно развитие, за което ще Ви съдействаме.“

Заместник-ректорите доц. Нели Грозева и проф. Мирослав Карабалиев провеждаха инструкции към кандидатите и квесторите при тегленето на съответните тама и варианти. На лотариен принцип студенти избираха един от предоставените затворени пликове и по 5-те проведени изпита/тестове.

Най-добрият човек, когото познавам“ беше изтеглената тема по обща езикова култура, която сложи началото на изпитния ден в 8 часа, като през интервал от 30 минути последваха и тестовете по математика, биология, география и общотехническа подготовка.

Интересът към предварителни онлайн кандидатстудентски изпити в Тракийски университет е сериозен, а кандидатите са от цялата страна.

Следващите онлайн изпити са на 11-ти април 2020 г.

Университетът е сред първите висши учебни заведения в България, който прие предизвикателството да проведе онлайн предварителни изпити. Анонимността и сигурността бяха гарантирани от висококачествена технология и добри специалисти.

Надя Лилова