С 20 усмихнати въпроси на виртуално гости на старозагорските старейшини

В това побъркано време, в което светът е пощурял от някакъв COVID-19, много е любопитно какво е физическото и духовното здраве на общинските съветници на Стара Загора. Затова Dolap.Bg ще им гостува виртуално, като им зададе 20 еднакви усмихнати въпроси. Отговорите поместваме без редакторска намеса.

Днес гостуваме на общинския съветник

БОЯН КУЛЕВ

Семеен е с едно дете. Завършил е магистратура по фармация и икономика на туризма. Управител е на фирма. Общински съветник е от ПП ВОЛЯ. Член е на постоянните комисии по териториалноселищно развитие и транспорт, здравеопазване и оперативни програми и международни сътрудничества.

1. Как ще коментирате призива:“Изолацията прави силата“? Какъв е приносът Ви за това? Живеем толкова забързано и задъхано,винаги на високи обороти и с изисквания към себе си и към околните. Дойде време,в което имаме възможност да поспрем, да поемем дълбоко въздух и да се огледаме!

В момента осъзнаваме колко сме свързани и как всяко действие води след себе си последствия, които могат да бъдат необратими. Надявам се все повече хора да го осъзнават и да придобиват усещането за отговорност.

Аз съм от хората,които са на първа линия и практикувам професията си в извънредната ситуация, в която се намираме.

Във времето, в което не съм на работа, стриктно спазвам взетите мерки и се наслаждавам на времето със семейството си.

2.Ако не сте на работа, а трябва по цял ден да сте в апартамента си, с какво бихте се занимавали? Ако трябва да съм вкъщи по цял ден,то със сигурност бих използвал времето, за да играя със сина си, да обърна внимание и на съпругата ми.Обичам да чета книги, а също и да гледам тенис, футбол или филми.

Ще намеря време да се обадя на бабите ми, за да ги проверя как са.

3. Обичате ли да готвите? Кой е специалитетът Ви? Може да запишете рецептата. Харесва ми да готвя. За мен е приятно занимание, действа ми разтоварващо. Винаги готвя с огромно удоволствие, почитател съм на италианската кухня.

4. Какво е хобито Ви? Къде и кога го практикувате? Моето хоби е свързано със спорта. Обичам да практикувам различни видове спорт. Основно в момента фитнес, футбол и бокс. Редовните тренировки ми помагат,както за физическото,така и за умственото здраве.

5. Какво найне харесвате у себе си? Може би на моменти съм досадно критичен(включително и към себе си),в други случаи наивен и голям инат.

6. Какво найхаресвате у себе си? Умея да помагам във важните моменти. Умея да проявявам внимание и да изслушвам другата страна. От както ми се роди дете съм една идея поотговорен и целеустремен.

7. Коя е последната книга, която Ви плени и защо? Последната ми книга е ,,Историята на Христо Стоичков“. Уникалния разказ на найуспешния български футболист за всички времена,който както знаем е Почетен гражданин на Стара Загора.

8. Коя е незабравимата вечер в живота Ви? Винаги ще се сещам за вечерта, когато се роди Валери.

Никога няма да забравя тази вечер.Емоциите, които изпитах тогава са неописуеми.

9. Обичате ли животни? Имате ли домашен любимец ? Мога смело да кажа,че обичам животните. Нямам търпение скоро да се насладя на обновения старозагорски зоопарк.От много малък съм свикнал да се грижа за различни домашни любимци.

В момента част от нашето семейство са две кучета.

10.Кога за последно бяхте на Аязмото? Живеем близо до стадиона и често ходя да тичам на Аязмото. Паркът е перфектно място за семейни разходки, спорт или просто джогинг.

11. Кой е найхубавият спомен от детството Ви? Детството е найхубавият и безгрижен период в живота ми. Пазя безценни спомени от детството, в онези години всяка вечер играехме на криеница и на какво ли не. Устройвахме си квартално първенство по футбол, играехме също тенис на маса и волейбол. Найхубавото беше,че имаше страшно много деца и винаги се намираше желаещи за игра.

12.Кой е любимият Ви учител? Защо? Посещавате ли го, обаждате ли му се? Найсилно впечетление ми е направила класната ръководителка от началното ми образование.Казва се Росица Димитрова и имам страхотен спомен с нея.Това е моментът,в който целият ни клас излезе в двора и заедно заровихме думичките ,, не мога“. Поддържаме връзка в социалните мрежи,понеже тя от години живее в чужбина.

13. Коя е най-голямата Ви студентска щуротия? Помня много събития,хора,както и много щуротии.Спомените ми са основно от Украйна,където цялото ми образование беше съпътствано от интересни и щури моменти.

14.Обичате ли поезия? Кое е любимото Ви стихотворение? Не си падам особено по поезията,но от годините в училище има някои произведения,които са си проправили път към сърцето ми.От Иван Вазов няма как да забравя ,,Опълченците на Шипкаи ,,Аз съм българче“.Сещам се за ,,Обична Дора Габе,за ,,Татковинана Петко Р. Славейков.

  1. Кои страни сте посетили? Коя държава е найспециална за Вас и защо? Ходил съм в голяма част от европейските държави.Катар и Малдиви са найекзотичните места,на които съм бил.Италия е страната,която успя да грабне сърцето ми.
  2. Коя дума произнасяте найчесто?

В ежедневието найчесто използвам поздрава ,,Добър ден“,а вкъщи различни обръщения към съпругата и детето ми.

17. Коя опера или театрално представление посетихте през годината? Последно присъствах на моноспектакълът ,,Забраненото шоу на Рачков“,а през годината се насладих и на представлението ,,Жена ми се казва Борис“.

18. Коя е била найхубавата Ви ваканция и кога? Това със сигурност са двете ми сватбени пътешествия.Те са найкрасивите,вълнуващи и незабравими ваканции в живота ми.

19. Имате ли любим виц? Не съм добър разказвач,но пък обичам да чета и да слушам вицове.

Ето и един от мен:

Братчед,как кръстихте бебето?

Алое….на баба си Вера ?

  1. Ако можехте за ден да станете супергерой, какво бихте направили? Като малък любимите ми супергерои бяха Батман и Супермен.Винаги съм се възхищавал на силите и уменията,които използват,за да защитят слабите и да победят лошите.

Добри въпроси,над които рядко ми остава време да се замисля.Отговорите бяха искрени и лични.

Благодарим за отзивчивостта! Утре ще гостуваме на общинския съветник Кирил Георгиев. Заповядайте с нас!