Дарение от лекари за лекари

Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България(АОРЛЮБ) дари предпазни шлемове за лекарите и медицинските сестри, приоритетно работещи в отделенията по УНГ болести.

До 26 март 2020 г. такива са раздадени на болници за активно лечение в Стара Загора, Казанлък и Сливен, както и в най-голямото ДКЦ в Ямбол.

Разбира се, най-значимото количество бе предоставено на УМБАЛ „Проф.д-р Ст.Киркович“ в гр.Стара Загора и МБАЛ „Д-р Иван Селимински в гр.Сливен, които поемат грижите за голяма част от нуждаещите се граждани.

Предстои раздаването на още предпазни шлемове и в лечебни заведения за болнична помощ в Бургас, съобщи специално за „Dolap.bg” проф.д-р Валентин Стоянов, председател на Асоциацията. Той сподели убеждението си, че най-напред трябва да се опази здравето и живота на неговите колеги, за да бъдат те в състояние да полагат адекватни грижи за своите пациенти. „Затова постоянно следим случващото се в някои европейски страни и действията, които колегите предприемат там. В тази връзка вече сме подготвили и препоръки за работа в условията на COVID-19 пандемия в кабинетите и отделенията по УНГ болести, които сме изпратили до ръководството на Българския лекарски съюз“, допълни проф.Стоянов.

Росица Ранчева

На снимката: Проф.В.Стоянов предава дарението, предназначено за  УМБАЛ „Проф.д-р Ст.Киркович“