С очи в реалността

Светът е изправен пред невиждано досега изпитание, което се отнася за всеки един човек от нашата планета. Може би онова пред очите ни сега, е само началото на това, което предстои. Във всички случаи обаче се вижда, че от този ,,Бич Божи” няма да останат незасегнати континенти, държави и нации. Идва ,,нещо”, което няма да ни пита дали сме богати или бедни, къде се намираме в социалната йерархия, каква е нашата представа за малки и големи нации, както и за слаби и силни държави. Идва ,,нещо”, пред което всички сме равни, така, както сме равни пред живота и смъртта. Което би трябвало уж всички да знаем, но човешката история показва, че не е точно така.

Идва ,,нещо”, което с разтърсваща сила иска да ни припомни, че всички ние, жителите на планетата Земя, сме братя и сестри, че всички сме едно семейство, което плува  в една и съща лодка, в океана на Вселената.

Големият български и световен Учител, Петър Дънов, пише, че човечеството ще премине през нечувани изпитания, които ще засегнат всички хора на Земята. Изпитания, които ще ни накарат да се опомним, да осъзнаем кои сме, защо сме тук, каква е нашата мисия на тази планета. Изпитания, които ще разтърсят всеки един от нас и след които ще има Ново човечество.

Може би това време е дошло. Много от нещата, които ни беше предрекъл Учителя, се сбъднаха.

Във всички случаи това, което става, ще ни накара да се замислим. Колко много ми се иска да ни накара и да се опомним. Но дори и да е само първото, и това е голяма крачка. Към разбирането, че животът е един и това е най-голямото богатство, което притежават всеки един човек и всяко едно живо същество на тази планета, че никой не е недосегаем и по-важен от другия, че проблемите на другия са и твои проблеми и просто сме се заблуждавали, ако досега сме си мислили, че не е така.

Може би времето на демагогията и заблудите на другите, и на нас самите, свърши. Може би идва времето на Новия човек. Нищо не се случва случайно в процеса, наречен ,,Еволюция“.

Какво ни предстои, може би още не можем да си представим. Защото още не ни е докоснало всички. Но някои наши братя и сестри, майки и бащи, вече платиха.

Платиха цената на нашата погрешна представа за смисъла на живота и на нашето  човешко присъствие тук – на планетата майка Земя.

Светлина на душите им!