Награди за учениците от клуб „Млад журналист” в Стара Загора

Екипът на клуб „Млад журналист” към Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора, с ръководител Розалина Карамалакова е удостоен със специална награда на Историческия музей град Разград  в Осмия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“. Отличието е в раздел „Публицистика“.

В раздел „Интервю“ в трета възрастова група с поощрителна награда е отличен и единадесетокласникът Йордан Тенев за интервюто с  проф. Христо Пимпирев: „На ледения континент има много още тайни за разкриване”.

В раздел „Коментар” още един представител на клуба  – Иван Деков -17 г. заема призовото второ място с коментара си за филма  Joker.

Второто място в раздел „Колективно интервю” е отново за старозагорския екип на електронното издание „Свободна    зона“, както и  второ място в раздел Електронни вестници – средни училища.

Грамотите и наградите на всички екипи и индивидуални участници ще бъдат изпратени по пощата, уведомяват организаторите на конкурса.

Младежите-журналисти от Стара Загора са двукратни носители на първо място в Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, носители на специална награда на РУО Разград и на община Разград.