Възрастни старозагорци вече ползват общинската услуга за доставка на храни и лекарства

По инициатива на кмета Живко Тодоров Община Стара Загора организира доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се.

На тел.: 0885 382 233 всеки работен ден от 9 до 17 часа могат да се обаждат самотноживеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да им се доставят необходимите храни и лекарства. Доставките се изпълняват до 16 часа от служителите от Социален патронаж към Общината, които са със специални униформи.

Вече има старозагорци, които се възползват от услугата. От Общината припомнят, че след като подадат заявка, нуждаещите се трябва да предоставят на служителите списък с хранителни продукти или рецепта за лекарствата, както и средства за закупуването им. При доставката служителите предоставят касова бележка. Не се приемат заявки за пазаруване по промоции на големите търговски вериги, купува се от близки магазини.

Заради различните запитвания от Общината уточняват, че услугата ще се предоставя всеки работен ден и не е нужно да се дават списъци с храни за месец например. Хората от селата пък, ще трябва да се свържат с кмета или кметския наместник за доставките.

От понеделник Диетичният стол разшири дейността си и доставя обща храна при предварително заявено желание на трудноподвижни и самотни старозагорци, които са в много затруднено положение. Храната се приготвя от Диетичния стол и се доставя в съдове за еднократна употреба. Стойността на менюто е около 3 лв. Заявката се прави ден за ден и се заплаща в момента на доставка от заявителя. Телефонът, който ще използват желаещите е 0885 36 30 77, Атанаска Ангелова.

От днес се разпространяват и листовки със съвети за предпазване от корона вирус, дарени от общинския съветник Петър Желязков от „Движение нашият град“. Служителите в Административните бюра ще ги оставят в жилищните блокове и обществените сгради.

Росица Въльовска