Надя Тончева покорява с най-новата си песен

Най-новата песен на известната поп и джаз певица от Казанлък Надя Тончева, наречена „Размисъл“, вече се завъртя в интернет пространството. В дните на затишие откъм културни събития, Надя приятно изненада почитателите на хубавата музика с последната си песен. Тя е създадена в резултат на творческото сътрудничество между изтъкнатия български пианист, композитор и аранжор Ангел Заберски и певицата Надя Тончева. Текстът е авторски на Надя и е написан по музика на Ангел Заберски, като посланието е свързано с надеждата, която неизменно идва с настъпващата пролет.

Песента е в ритъма на Боса нова, с подчертано ретро звучене, което ни препраща в стилистиката на 60-те години на XX век. Неслучайно и видеоклипът е в ретро стил – той е черно-бял и така още повече подчертава дълбоката чувственост, която излъчва песента. Перфектното вокално изпълнение на Надя Тончева носи невероятно усещане за нежност, за красиви спомени, които сякаш сливат човешките емоции с космическата необятност и за надеждата в следващото начало.

В записа на „Размисъл“ участват едни от най-изявените български джаз музиканти – Ангел Заберски – пиано, Александър Логозаров – китара, Борис Таслев – контрабас, и Стоян Янкулов – Стунджи – ударни инструменти.

Новата песен на Надя Тончева е и една препратка към месец април, който по традиция е посветен на джазовата музика. През 2011 година 30 април е обявен за Световен ден на джаза. Надя Тончева, която е артистичен директор на джазовия фестивал в Казанлък, е и основен двигател на Националния конкурс за млади джазови изпълнители, който се провежда в Стара Загора. Тази година е неговото второ издание и вече обещава да се превърне в международно събитие с участието на чуждестранни музиканти. Предвид усложнената ситуация с разпространението на корона вируса, конкурсът няма да се проведе на предварително обявените дати 10 и 11 април, а се отлага за 29 и 30 май 2020 година. Така срокът за заявки за участие на млади изпълнители в него се удължава до 20 май.

Видеоклипът на песента „Размисъл“ на Надя Тончева е публикуван в YouTube: https://youtu.be/s21S3e_W8rQ

Юлия Младенова

Снимка: личен архив Надя Тончева

Назаем от KAZANLAK.BG