Забраняват сборните групи в детските градини в Стара Загора

В детските градини на Община Стара Загора няма да има сборни групи, въпреки намалената посещаемост. В изпълнение заповедта на здравния министър Кирил Ананиев от 5 март 2020 г. в детските градини е въведен строг медицински контрол на входа – всеки ден трябва да бъдат проверявани от медицинско лице. Продължават и засилените мерки за почистване и дезинфекция в помещенията, поне четири пъти на ден.

Молим и родителите да проявят разбиране и да не се допуска влизането им в детската градина, извън приемащите помещения“, призова Иванка Сотирова, зам.-кмет „Образование, здравеопазване и социални дейности“ в Община Стара Загора.

Преустановяват се всички занимания за деца и учащи в школите на Центъра за подкрепа за личностно развитие, както и в Международния младежки център.

Дали ще има продължение на грипната ваканция за учениците ще зависи от данните на Регионалната здравна инспекция за заболяемостта в общината.

Стриктно се спазват разпоредбите на заповедта на кмета Живко Тодоров и на здравния министър Кирил Ананиев“, увери Иванка Сотирова.

Росица Въльовска