Стара Загора се прощава с народната певица Пенка Павлова

На 12 февруари 2020 г. внезапно ни напусна народната певица Пенка Павлова.

Родена през 1934 г., тя беше любима изпълнителка на няколко поколения българи, израснали с тракийската фолклорна музика.

Красотата на гласа й беше завладяваща и омайваща, се казва в некролога, издаден от Община Стара Загора.- За нея българската народна песен беше магия, на която тя посвети целия си живот.

Няколко поколения почитатели на фолклора израснаха с нейните изпълнения, прекланяйки се пред самобитния й талант и всеотдайната й любов към родната песен.

Носител на десетки награди и отличия, заслужил артист, позната в цяла България, тя остави частица от своята душа и своето светоусещане в стотиците песни, които изпя.

В този печален ден, нека се поклоним дълбоко пред голямата тракийска певица и пред нейната дарба. Нека сведем глава пред дългогодишната й отдаденост на българския фолклор и я изпратим в нейния последен земен път с горещи аплодисменти“.

Поклонението пред таланта и живота на народната певица Пенка Павлова, ще се състои на 16 февруари (неделя) от 11:00 до 12:30 часа, във фоайето на Драматичен театър „Гео Милев“ . От 13:00 ч. е погребението на Гробищния парк.

Dolap.bg