Многофункционална аула „Максима“ ще изгражда Тракийски университет

На 13 февруари 2020 г. ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков се срещна с изпълнителния директор на „Линднер България“ Вернер Хофман. Целта е да се обсъди идеята на академичното ръководство за изграждане на мултифункционална аула „Максима“ . Идеята е тя да обслужва нуждите на университета. Капацитетът й трябва да бъде от 500 до 700 седящи места, изцяло енергийно независима, с модерен дизайн и мултифункционалност. Да бъде подходяща за лекции, концерти, събрания, конференции, промоции на студенти, както и да има обособена част за коктейли.

Предвиденият терен за модерната сграда е около 4-5 декара. Външният ѝ дизайн ще бъде съобразен изцяло с общата и ландшафтната архитектура на университетския комплекс, чиито сгради са общо 72 хил. кв. м. разгърната застроена площ.

Доц. д-р Ярков е съсредоточил вниманието си върху фирмата „Линднер България“, тъй като тя е безспорен лидер в иновативните проекти. Носител е на множество награди и е част от холдинга „Линднер груп“, чието изпълнение са уникалните окачени метални тавани на Терминал 5 на летище „Хийтроу“ в Лондон.

Тракийският университет има остра нужда от аула, тъй като най-голямата зала, с която сега разполага е с 300 седящи места в сградата на Медицинския факултет.

Идеята е мултифункционалната аула „Максима“  да се превърне в лицето на целия университетски комплекс, съобщават от Старозагорската алма матер.

Долап.БГ