Кои събития в културния живот на Стара Загора през 2019 г. откроиха читателите ни

За трета поредна година Сайтът ни Dolap.bg се обърна към своите читатели с предложение да определят най-важните събития в културния живот на Стара Загора през изминалата 2019 г. Кое събитие Ви развълнува най-силно, кое оценявате като проява с изключителна стойност за живота на града, кое привлече най-много публика? Културният календар на Стара Загора по традиция е богат на събития, но кое най-силно и най-дълбоко докосна сърцето Ви?

Обявихме, че в първите дни на 2020 г. ще обявим и крайните резултати и трима от Вас, с най-интересни коментари, ще получат работен календар на сайта ни. Трите имена, които изтеглихме с жребий са: Диана Николова, Ана-Мария Георгиева и Славомир Славов.

Много сме щастливи, че нашият проект „Красивите лица на Стара Загора“ заслужи Вашето признание. Получените мнения не служат за класация. Те показват само Вашето отношение към постиженията в духовността в Стара Загора. Не сме очаквали изобилие от мнения, но тези, които получихме, ни радват.

„Здравейте! Като най-значимо събитие и развълнувало ме най-силно, поставям : Спектакълът „Последният човек“ по романа на Джордж Оруел „1984“ с режисьор Веселка Кунчева– постановка на Държавен куклен театър-Стара Загора. Поздрави! Славомир Славов“

„На първо място поставям премиерата на операта „Африканката“ от Дж. Майербер, постановка на Държавна опера Стара Загора“ – Дея Аргирова.

„Най-голямото и обществено значимо постижение е възстановяването и откриването на Музей „Литературна Стара Загора“- Анастасия Василева.

Благодарим сърдечно на тези и още други няколко наши читатели, които публично изказаха мнението си!

Нека припомним най-забележителните събития в културния живот на Стара Загора за 2019 г., които ние от Долап.бг откроихме през изминалата 2019 г.: „Африканката“ от Дж. Майербер, на Държавна опера Стара Загора, постановка на световно известната режисьорка Вера Немирова, първа постановка за България и на Балканите; Спектакълът „Последният човек“ по романа на Джордж Оруел „1984“ с режисьор Веселка Кунчева– постановка на Държавен куклен театър-Стара Загора; 11-то издание на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“; Откриване на Музей „Литературна Стара Загора“; След пълно реновиране откриване на Център за култура „Стара Загора“ на Община Стара Загора; Проектът „Красивите лица на Стара Загора“ на сайта ни Долап.бг- срещите с видни старозагорци, представени от Росица Ранчева;
Постановката „Дон Кихот“ на балета на Държавна опера-Стара Загора, получила Кристална лира на Съюза на българските музикални и танцови дейци; Второто издание на Международен младежки театрален фестивал „Данаил Чирпански“; Международният филмов фестивал „Златна липа“; Спектакълът „Мерак“ на Драматичен театър „Гео Милев“-Стара Загора.

Ще се свържем с тримата печеливши, за да си получат календарите от сайта ни!

Dolap.bg