Българска църковна делегация беше на посещение в Москва

На 18 януари 2020 г., в Посолството на Република България в Москва посланик Атанас Кръстин и дипломати се срещнаха с делегация на Българската православна църква, водена от Старозагорския митрополит Киприан. В състава й бяха хористите от църковния хор при Катедралния храм „Св. Николай” в Стара Загора, заместник-кметът на по образование, здравеопазване и социални дейности Иванка Сотирова, заместник-кметът по култура, туризъм и младежки дейности Милена Желева и Диян Димитров – общински съветник и председател на Постоянната комисия по финанси и бюджет на Общински съвет-Стара Загора.

Делегацията бе на посещение в Москва по покана на Московския международен дом на музиката и Московската духовна академия.

На 17 януари 2020 г., в Светлановската зала на Международния дом на музиката хорът при църквата „Св. Николай Чудотворец” в Стара Загора, с ръководител и диригент Мария Колева, изнесе концерт в рамките на Московския рождественски фестивал на църковната музика, който се провежда за десети път в руската столица.

Благовест Илиев