Румен Леонидов представя книгата си „Покаяние Господне“ в Стара Загора

По повод 125 – годишина от рождението на Гео Милев в Стара Загора в Къща музей „Гео Милев“ на 28 януари от 18 часа ще гостува поетът Румен Леонидов, журналист и преводач, потомък е на македонския войвода Леонид Янков.
За книгата си „Голям и малък“ е отличен със „Сребърен плакет“ , Рим, Италия. През 2012 става носител на „Кристалът на Виленица“, най-голямата литературна награда на Словения. Сайтът му Fakel.bg става носител на Националната награда „Христо Г. Данов, а през 2014 Асоциация „Българска книга“ го обявява за „Рицар на книгата“.
Негови стихове са преведени в САЩ, Англия, Русия, Италия Унгария, Индия, Гърция, Сърбия, Австрия, Албания, Украйна, Молдова, Република Македония, Полша и Словения.

Неда Антонова:
„Покаяние Господне“ е изумяваща книга поради смелостта си – тя е опит да се разгадае природата на Бога, да се проникне до тайната на Творец, като се тръгне по обратния път – чрез Неговото творение към Неговата същност“.

Николай Милчев:
„Усещам я като чернова на лично евангелие – евангелие на автобиографията на търсещия човек. Тази книга е кацане от другата страна на Луната на литературата, където би трябвало да е Бог“.

Рада Москова:
„Мощна творба, впечатлена съм от цялостта й. Барокова катедрала с витражи от Пикасо. Написани от поет – владетел на думите“.

Музикалните акценти в литературната вечер ще са на Октет  „Св. Йоан Дамаскин“ с ръководител Стефка Минкова.