Рожденият ден влияе върху човека

Bибрацията на деня, в който си роден има голямо влияние върху твоя път на живота и е от голяма полза при избирането на професията ти. Неговото влияние трае цял живот, но най-активно между 28 и 56-та година. Това е едно от трите подразделения на цикли и е важно, защото влияе през средния или цъфтящия период на живота ти. Следва таблицата на рождените дни.

1. ПЪРВИЯ ДЕН ОТ МЕСЕЦА

Силна воля, разчиташ на себе си и си независим. Обичаш да планираш, но не да градиш. Склонен си да отлагаш. Можеш по-добре да диагностицираш, отколкото да предписваш. Имаш добър ум, обичаш сам да разрешаваш проблемите или въпросите си и живееш повече с ума, отколкото със сърцето. Едновременно си практичен и идеалист. Способен си на голяма преданост, но не показваш това. Обичаш да бъдеш насърчаван и въпреки своята независимост си много чувствителен към това. Имаш голямо количество неизразена сила.

2. ВТОРИЯТ ДЕН

Емоционален си и остро чувствителен към атмосферата, в която живееш. Малко нервен и разсеян, но лесно се сприятеляваш и си обичан от приятелите си. Обичаш хората да се занимават с тебе, защото си с топло сърце и жадуваш за любов. Избягвай лошите и подтиснати настроения. Обичаш материална лекота и комфорт, макар че не винаги си склонен да правиш усилия за това. Трябва да пишеш поезия или по някакъв начин да култивираш таланта си за музика.

3. ТРЕТИЯТ ДЕН

Имаш голяма жизненост и лесно се възстановяваш от болести. Въображението ти е живо и да можеш да направиш разказ от незначителен случай. Трябва да пишеш и се занимаваш с работа, която дава възможност на твоите критически, литературни способности. Ти си с интензивни и крайни чувства и имаш емоционални кризи, от които обаче бързо излизаш. Обичаш обществото и добре се изразяваш, когато имаш слушатели. Лесно се задоволяваш и добре се изразяваш, когато имаш слушатели. Лесно се задоволяваш и добре използваш условията. Неспокоен си трябва да имаш някакъв интерес извън дома и работата си, който да те заангажира.

4. ЧЕТВЪРТИЯТ ДЕН

Изпитваш голяма любов към Природата, дома си, семейството, рода и отечеството. Много добре би успял в манифактурна работа, строителство, текстил, или земеделие. Трябва да се занимаваш с музика, художество или скулптура, като страничен предмет. Установен си в своите възгледи и си склонен да ги налагаш на другите. Страдаш много от любовната си натура, защото дисциплината ти пречи да изразиш всичката любов, която чувстваш или да получи всичката любов, от която имаш нужда. Неуморим работник, склонен си да насилваш и другите да работят. Трябва да бъдеш весел и да отделяш време и за забавление, иначе често ще ти трябва лекар.

5. ПЕТИЯТ ДЕН

Лесно се приспособяваш, помагаш и доста се хвалиш. Имаш силно въображение, обичаш украшенията. Имаш чудесен ум и си разностранчиво развит. Добър компаньон, обикновено караш нещата бързо да се движат. Обичаш живота и всички преживявания и бързо преминаваш от едно на друго. Би имал успех в химията, миньорството и правото. Трябва да бъдеш женен, но би се отказал да се обвързваш с дом или с каквото и да е било. Имаш добър глас и можеш да си доставиш удоволствие с твоето пеене.

6. ШЕСТИЯТ ДЕН

Любов е главната нота на твоята природа. Копнееш за похвали и оценка и си напълно нещастен от критика. Търсиш компания и изсипваш твоите чувства върху един най-близък, докато трае привързаността ти, но тъй като винаги търсиш своя идеал и рядко го намираш, ти се опитваш отново и отново, така че си спечелил репутация на леконравен. Обичаш децата, твоите собствени не са необходими за щастието ти. Добре си, но си в постоянен страх от мизерия. Имаш ум, без да си силно интелектуален, имаш способност да имитираш и би успял на сцената, ако пътят на живота ти даде тази възможност. Би успял и в предприятия и би спечелил пари с лекота. Имаш литературни и артистични наклонности, механиката не те привлича. Трябва да имаш хора около себе си и приятна обстановка.

7. СЕДМИЯТ ДЕН

Трябва да се специализираш. Имаш остър ум и си способен на дълбок умствен анализ. Никога в живота не трябва да спекулираш или да играеш комар. Проучвай всеки детайл на всяка работа, с която се занимаваш. Никога не приемай съвет, противен на собствената ти интуиция, която е много силна. Трябва да чакаш, а не да търсиш. Имаш талант за струнни инструменти или орган. Имаш ум за парични въпроси и би успял като банкер, особено, ако имаш силно 8 в името си или в пътя на живота. Имаш определени мнения и не обичаш да ги променяш. Избягвай брак в този цикъл, защото не е лесно да направиш физическа нагласа в седморката. Когато е възможно излез от града на почивка, размишление и отпускане. Прекарвай част от всеки ден сам

8. ОСМИЯТ ДЕН

Ти си творческа и производителна натура и трябва да си избереш кариера, която е прогресивна и експанзивна и се занимава с обществените интереси. Не трябва да влизаш в равноправни сътрудничества, но трябва да си глава на собствено предприятие. Би успял в банкови предприятия, като председател на големи железопътни линии и начело на големи дружества. Придържай се към честност и постоянство, за да имаш успех. Повече обичаш книгите, отколкото четенето. Склонен си към големи жестове – даване на големи суми пари на институти, или да бъдеш коректор или меценат на изкуството. Обичаш показност. Обичаш семейството ти да е за гордост.

9. ДЕВЕТИЯТ ДЕН

Ти си във вибрациите на публикации, разпространяване на изкуството, филантропия. Склонен си към метафизика и обичаш да я свързваш със световните проблеми. Ти си литератор, артистичен, имаш силна воля и си естествен управител. Можеш да успееш в почти всякаква артистична служба. Можеш да припечелваш от писателство, учителство, свещеничество, право и издателство. Трябва да имаш широко образование и сам да избереш професията си. Ти си емоционален със силна воля. Принадлежиш на света и рядко можеш да водиш чисто личен живот с успех. Избегни брака в този цикъл, тъй като 9 е завършител и има склонност към скъсване на отношенията или чрез смърт, или чрез някаква друга форма на раздяла, макар че любовта може да не се промени. Ти ще предприемеш дълги пътешествия и си обект на много промени.

10. ДЕСЕТИЯТ ДЕН

Трябва да имаш много интереси, тъй като си способен на много неща да вършиш наведнъж. Склонен си да се чувстваш някак си изолиран и онеправдан, защото мнозина зависят от тебе, но малцина ти помагат. Имаш чудесен ум и силна воля, ревнуваш приятелите и притежанията си и си много особен в тази насока. Чудесен представител си на онова, в което вярваш. Имаш много творчески талант и макар че принадлежиш на търговския свят, трябва да култивираш изкуството като странично занимание, главно музика или художество. Имаш голяма жизненост и лесно се възстановяваш от физически и емоционални болести.

11. ЕДИНАДЕСЕТИЯТ ДЕН

Имаш много решителност и постоянство, но енергията и желанията ти са колебливи. Драматичен си в мисъл и в действие. Бляскав, но нервен и напрегнат вътрешно. Бързо реагираш, но трябва да внимаваш интелекта да не пречи на интуицията ти. Склонен си да налагаш твърде строг морал. В любов и чувства си краен и неразумен. Трябва да пазиш здравето и нервите си и постоянно да се стремиш към вътрешно равновесие. Трябва да избягваш да събираш пари за собствена употреба. Ти си обект на крайности. Запомни, че ти е дадено господарско число

12. ДВАНАДЕСЕТИЯТ ДEН

Ти си бляскав, магнетичен, с въображение, много убедителен с аргументи в спор и прекрасен говорител Обичаш живота и дейността. Имаш добър и уравновесен ум. Би бил прекрасен адвокат или актьор. Имаш високи идеали и артистични наклонности и трябва да се подготвиш за мисия в живота. Трябва да поддържаш ума си активен, за да избегнеш склонността към крайни настроения. Обичаш чертожничество и можеш да станеш прекрасен архитект. Склонен си към флиртове. Завършвай, каквото започнеш и избягвай склонността към разпиляване.

13. ТРИНАДЕСЕТИЯТ ДЕН

Това е число на противоречията и малко затруднения. Ти си чувствителен и духовен, страдаш от околната си среда и често си обект на скандали. Имаш добър ум и много упорита воля. Имаш любвеобилна природа, но рядко я показваш, винаги страдаш поради нея. Ти си често неразбран, смятан за темпераментен и неразумен. Склонен си да си диктатор, но си прекрасен управител. Можеш да рисуваш, скулптираш като страничен интерес, но по-добре ще бъде да постъпиш в едно търговско или предприятие за недвижими имоти – за строителство или за покупко-продажба. Най-добрият ти успех ще бъде работа със земята – мини, геоложки и практически консултации. Обичаш униформата, но мразиш войната. Домът ти е от жизнено значение за твоето щастие.

14. ЧЕТИРИНАДЕСЕТИЯТ ДЕН

Ти си много разностранчив и двойствен, разсъдителен с пророчески ум. Ти си по природа комарджия, обичаш да залагаш. Не си вътрешно артистичен, но се нуждаеш от някаква форма на израз в изкуството за развлечение. Трябва да отидеш в някакво предприятие от голям мащаб и да управляваш собствените си работи. Трябва да се ожениш млад, защото по-късно може да си склонен към промени. Много си емоционален, винаги могат да те спечелят със своите чувства и симпатии. Избягвай пиянството. Ти си мост между духовния и физически свят и имаш големи строителни и разрушителни сили.

15. ПЕТНАДЕСЕТИЯТ ДЕН

Ти си под покровителството на хармоничното 6. Имаш много дарби и трябва да ги развиваш чрез упорито учение. Привличаш към себе си много неща – приятели, подаръци, възможности. Способен си на много жертви и би могъл да служиш на една справедлива кауза, или един обичан приятел, неегоистично. Като адвокат, доктор, дипломат или държавник би свършил много добра работа. Твоят ум е научен – 1 и 5, но твоят израз е често музикален – 6. Винаги правиш впечатление на млад и имаш добро здраве. Щедър си и излиятелен и склонен към лични благодеяния, отколкото към обща филантропия. Ти обичаш своя дом.

16. ШЕСТНАДЕСЕТИЯТ ДЕН

Склонен си към нервност и понякога те считат за раздразнителен. Имаш склонност да си създаваш сам усложнения и сплетни за себе си и страдаш от последствията. Естествено си отдалечен от хората чрез 7, но се стремиш към дом и любов чрез 6. Ако избереш изкуство или литература като професия, трябва да имаш някой практичен интерес за твоите прекрасни способности на разсъдливост и анализ. Не обичаш да ти се месят в плановете. Отлагаш и живееш премного за себе си. Искаш чувства, но не всякога правиш усилия да ги спечелиш.

17. СЕДЕМНАДЕСЕТИЯ ДЕН

Умствено си издигнат и с горд дух, консервативен понякога, щедър или скъперник, събиращ или разпиляващ. Ти си много установен в твоите идеи и рядко се поодаваш на други. Ти си в добрата 8 вибрация, финансова и банкова и можеш да запазиш и управляваш интересите на другите с много голям успех. Трябва да оглавяваш собствено предприятие и не трябва да работиш със съдружници или партньори, само с подчинени. Изпълняваш, каквото предприемеш с тях и трябва да се занимаваш с работа в голям мащаб, като някой друг се занимава с детайлите, тъй като ти мразиш да се занимаваш с тях. Крайният сбор на това число управлява Земята и ти би успял в предприятия свързани с нея, като земи, мини, петрол или скотовъдство. Имаш любов към знанията и изследванията, писателство, което ще бъде предимно техническо или историческо, а не романи. Търсиш доказателства за духовните работи.

18. ОСЕМНАДЕСЕТИЯТ ДЕН

Ще имаш много промени, активност, пътувания. Големи неща ще се очакват от тебе, защото ти е дадено независимото 1 и изпълнителното 8 така че могат да те натоварят с грижата за старите и безпомощните или с групи или общества, които ще имат твоята помощ. Не обичаш да вземаш съвет и рядко се нуждаеш от него. Склонен си към права, религия, политика или каквото и да е голямо поле за работа, която се нуждае от способен администратор. Първите ти усилия може не винаги да са успешни, но ще успяваш, ако повториш. Макар, че си доста емоционален, чрез 9, си силно интелектуален и обичаш разсъжденията и спора. Би станал прекрасен драматичен критик и писател, също добър оратор. Никога не си рязък в парични сделки, чувствайки отговорността на твоята 9-ка. Брак или годеж в този цикъл ще бъдат анулирани или ще скъсаш връзката. Никога не започвай нещо в лична година 9.

19. ДЕВЕТНАДЕСЕТИЯТ ДЕН

Тази вибрация съдържа цялата гама от числа от 1 до 9. Ти си логичен, постоянен, неизменен, практичен, артистичен и универсален. Трябва да бъдеш независим и да не се подчиняваш на ограничения. Можеш да се издигнеш до голяма висота или да паднеш в голяма дълбочина в дела и чувства. Не обичаш конвенционалността и не се подчиняваш в личния си живот. Много си разнообразен и разностранчив и можеш да успееш в много неща – главно по право, музика или като директор – специалист. Принадлежиш повече на професията, отколкото на предприятията. Би станал прекрасен политик или общественик, защото имаш дълбоко чувство на отговорност. Ще бъдеш принуден да направиш много нагласи в личния си живот. Имаш дълбоко отвращение към посредничеството и силен импулс към подобряване на условията си. Жадуваш за промяна и разнообразие и винаги правиш промени в обстановката си.

20. ДВАДЕСЕТИЯТ ДЕН

Ще намериш подходящата си среда в малко предприятие в атмосфера на приятелство и протекция. Не си склонен към по-обширни полета на действие и се задоволя ваш да работиш с други, вместо да поемеш отговорност сам. Би бил превъзходен политик или проповедник, макар че се изразяваш много по-добре на хартия, отколкото пред публика. Симпатичен си и любвеобилен. Способен да работиш в управлението на недвижими имоти, в кооперативно право, където вниманието ти към детайлите е важен фактор. Способен си да складираш много знание и трябва да получиш добро образование. Имаш голяма склонност към Природата и твоя дом, семейството и приятелите. Обичаш да помагаш, но не обичаш физическия труд. Трябва да се изразяваш музикално, но не като солист, а в хор или оркестър.

21. ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИЯТ ДЕН

Имаш добър и красив глас, но можеш да срещаш трудности в култивирането му за публично пеене. Ти си магнетичен и музикален. Обичаш красотата, изкуството и танца. Много си нервен и трябва да контролираш твоите необясними отвращения към неща и хора. Повече си възприемчив, отколкото активен в твоите изрази на любовта, но много се гордееш и интересуваш от обектите на твоите чувства. Ти си по-добър приятел, отколкото съпруг, защото си склонен към подозрителност, поради въображението си. Избягвай склонността си към тревожност и потиснатост. Твоята тройка ще те отведе към книги, издателство, публикация и списания. Ще имаш успех по всяка образователна линия.

22. ДBAДECЕT И ВТОРИ ДЕН

Едно от господарските числа. Ще функционираш в обективния и в субективния свят и трябва да внимаваш да запазиш равновесието си между двата свята. 22 е нервно и прекалено стимулиращо и има нужда от много почивка и уединение, за да намери и опази своето равновесие. Много си интуитивен и трябва да разчиташ на първите си впечатления. Постоянно си разпъван между желанието да изразяваш своите идеали и да ги опазиш в тясна и конструктивна рамка. Имаш неограничената сила на двете полета, но имаш универсална мисия и не бива да имаш лични амбиции. Би станал прекрасен юрисконсулт на фирма, минен инженер, геолог или пазител на обществени интереси. Можеш да търгуваш с големи земи, но се старай сам да бъдеш хазяин. Избягвай всяко съмнително предприятие като комар и прочее, бъди сигурен, че ще бъдеш хванат и че ще страдаш в последствие.

Търси най-голям успех във формата. Можеш да успееш по всяка линия, която отговаря на твоите идеали. Има много велики поети, музиканти, откриватели с 22 и такива, които са постигнали слава и име за себе си и дали принос за общото благо. Това е изискването на 22.

23. ДВАДЕСЕТ И ТРЕТИЯТ ДЕН

Ти си много съчувстващ, чувствителен и разбиращ хората. Имаш практичен ум, който те прави ценен за различни класи хора. Твоето число е 5 – физическо поле, което ти дава необясними способности да диагностицираш всякакви физически разстройства и би имал голям успех като милосърдна сестра или доктор, но хирург, тъй като мисията на твоето число е да строи и лекува, а не да разрушава. Твоите технически и практически способности ще ти дават интерес към химията, правото и търговията. Ти си премного практичен, за да успееш в изкуствата. Нямаш чувство на малоценност и си напълно изпълнителен. Популярен си и обичаш контакт с обществото. Използваш напълно всяко положение и извличаш много от живота. Понасяш с желание много товари и си прекрасен компаньон.

24. ДВАДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТИЯТ ДЕН

С този рожден ден ще бъдеш много активен и ще страдаш от прахосване на енергия. Ще се съсредоточаваш понякога в едно нещо, но ще копнееш за чести промени. Ти си силно свързан с изкуството, музиката и скулптурата. Имаш значителен талант за сцената и си драматичен по природа. Но би имал и паричен успех като банкер, търговец или предприемач. Също можеш да спечелиш от недвижими имоти, продажба на земя. Практичен си, но също така и склонен към мечтателност. Външните работи нямат голяма стойност за теб и ти не цениш нито парите, нито времето. Имаш чувство към дом и високо развито себе. Избягвай чувството на потиснатост, ревност и тревожене. Ще научиш много чрез наблюдателността си.

25. ДВАДЕСЕТ И ПЕТИЯТ ДЕН

Ти си по природа пророческа и интуитивна натура, имаш силна склонност към окултизъм. Не си винаги разбран, защото прикриваш истинското си чувство. Имаш талант за рисуване, скулптура и резбарство. Можеш да се усъвършенстваш във всяка област на изкуството, към която си силен. Имаш чудесен глас и можеш да свириш и пееш. Можеш да успееш в търговията и да се интересуваш от конструктивната й страна. Склонен си да се колебаеш и ако не надделееш тази склонност, работите ти ще страдат. Научи се на съсредоточаване и накарай ума ти да се стабилизира. Слабостта ти е в чувствата. Това число има склонност да се отдели от правия път, пали се. Хора с този рожден ден са склонни да проповядват морал, но да практикуват свободния. Ти имаш надежда и идеали. Работи против мързела.

26. ДВАДЕСЕТ И ШЕСТИЯТ ДЕН

Няма за теб дребно нещо, което да не се постави в практична употреба. Ти се взираш много навътре и живееш в миналото в ущърб на настоящето и бъдещето. Почваш много неща, но ти е трудно да ги изкараш до край. Трябва да избереш професия по артистична линия, но не музика. Можеш да търгуваш в голям мащаб с такава професия. Ти можеш да се издигнеш до големи постове, но и да паднеш според както постъпваш. Трябва да имаш добро образование. Ако вкусът ти не води към изкуството, ще имаш успех в политиката, в дипломацията или в обществения сектор. Имаш склонност към семейство, обичаш дом, деца и трябва да се ожениш рано. Придирчив си към личните си принадлежности и обичаш показния цвят и облекло. Не настояваш за физически удобства и си много щедър към другите.

27. ДВАДЕСЕТ И СЕДМИЯТ ДЕН

Това е число от четвърто измерение и е склонно към повече материалност, отколкото другите деветки. То носи силна брачна вибрация, но както е казано преди, брак в цикъл 9 ще те разочарова. Числата след 26 имат склонност да скитат, тъй като нямат свой дом. Не трябва да имат такъв. Ти си силен, безмълвен, определен, естествен водач си и не можеш да бъдеш в подчинено положение. Би станал добър адвокат, голям търговец или дипломат. Не обичаш да даваш сметка за поведението си, горещ си в чувствата и прекалено си привързан към семейството си. Ти си разностранчив и артистичен и много способен скулптор. Имаш литературни таланти и религиозни склонности и твоето верую клони към мъдростта на изтока, а не към ортодоксалност. Ти можеш да бъдеш журналист, автор, лектор или учител, защото имаш всички необходими качества за литературни постижения.

28. ДВАДЕСЕТ И ОСМИЯТ ДЕН

Това е най-емоционалната от всички единици. Ти си със силна воля, постоянен, доминиращ, но изпълнен с любов и можеш да нарушиш всички традиции заради нея. Ще имаш необикновени връзки като архитект или инженер, учител, лектор или адвокат. Искаш да превъзхождаш другите и би направил големи жертви, за да постигнеш това. Трябва да избягваш мързела, защото скоро ще придобиеш навик на празна мечтателност и дребнавост, които ще унищожат твоите прекрасни дарования. Склонен си да преувеличаваш всичко, което се отнася до твоя живот и така си създаваш много разочарования. Обичаш свободата и страдаш от ограничения. Когато идеалите ти се реализират, обикновено ги изоставаш и последният ти успех избледнява в забвение.

29. ДВАДЕСЕТ И ДЕВЕТИЯТ ДЕН

Ти си вдъхновен и духовен – 2 плюс 9 равно на 11, и способен за водачество с големи резултати. Можеш да разрешаваш трудните проблеми и да обединиш религиозните различия. Чрез голямата си сила, можеш да бъдеш за другите чест или разрушение. Ти си краен във всички неща, интензивен в любов и размисъл, радостен или подтиснат. Трябва да пазиш нервите си. С тебе лесно не се живее, защото си погълнат от своите мечти и забравяш да се погрижиш за удобството на другите. Подаваш се на много настроения и трябва да имаш определена работа, която да те държи в равновесие.

30. ТРИДЕСЕТИЯТ ДЕН

Изпълнен си с електричество и жизненост, доста си нервен. Не се разболя ваш лесно и имаш голяма съпротивителна сила за болестите. Трябва да се пазиш от обсебване. Не предприемай напразни полети в астралните полета. Имаш определени мнения и не си склонен да мислиш, че не винаги си прав в своите заключения. Имаш малко познания. Трябва да търсиш още много въображение и интуиция. Чудесен компаньон си. Ти бил прекрасен учител, писател или социален работник. Лоялен си, макар че си склонен към флирт. Обичаш да ти оценяват дарбите и делата. Превъзходен управител си, но прекомерно много си привързан към работата си.

31. ТРИДЕСЕТ И ПЪРВИЯТ ДЕН

Както и тридесетия ден никога не си играй с психически явления. Твоите аспирации не са винаги разумни, могат да ти докарат разочарование. Трябва да култивираш силата и приложението на четворката, за да успееш в живота. Имаш добри търговски качества, но декораторството и писателството ще ти бъдат по-удобна работа. Би бил прекрасен химик, физик или алхимик, защото имаш голяма оригиналност при комбиниране на веществата. Обичаш да пътуваш и не обичаш да живееш сам. Трябва да се ожениш рано, защото отговорността е необходима за твоето стабилизиране. Никога не забравяш нито услугите, нито обидите. Научи се на закона и на силата на парите, защото имаш склонност да ги разпиляваш непредвидливо.

Библиотека „Беинса Дуно“, от Христо Ватев по Фл.Кембъл