ГЛАСУВАЙТЕ за Събитие в културния живот на 2019 г. в Стара Загора

ГЛАСУВАЙТЕ за Събитие в културния живот на 2019 г. в Стара Загора

За трета поредна година Сайтът ни Dolap.bg се обръща към Вас, уважаеми читатели, с предложение да определите най-важните събития в културния живот на Стара Загора през изминаващата 2019 г. Кое събитие Ви развълнува най-силно? Кое оценявате като проява с изключителна стойност за живота на града? Кое привлече най-много публика?

Културният календар на Стара Загора по традиция е богат на събития, но кое най-силно и най-дълбоко докосна сърцето Ви? За нас ще бъде чест да споделите мнението си на редакционния ни мейл kultdolap@gmail.com или като коментар в събитието ни във Фейсбук. В средата на м. януари 2020 г. ще обявим и крайните резултати. Трима от Вас ще получат работен календар на сайта ни.

Помогнете ни да откроим най-забележителното събитие в културния живот на Стара Загора за 2019 г. Всяко мнение е особено важно за нас!

  1. Операта „Африканката“ от Джакомо Майербер на световно известния оперен режисьор Вера Немирова, постановка на Държавна опера-Стара Загора, представена за първи път в България и на Балканите.
  2. Спектакълът „Последният човек“ по романа на Джордж Оруел „1984“ с режисьор Веселка Кунчева– постановка на Държавен куклен театър-Стара Загора.
  3. 11-то издание на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“
  4. Откриване на Музей „Литературна Стара Загора“.
  5. След пълно реновиране откриване на Център за култура „Стара Загора“.
  6. Проектът „Красивите лица на Стара Загора“ на сайта ни Долап.бг- срещите с видни старозагорци, представени от Росица Ранчева
  7. Постановката „Дон Кихот“ на балета на Държавна опера-Стара Загора, получила Кристална лира на Съюза на българските музикални и танцови дейци
  8. Второто издание на Международен младежки театрален фестивал „Данаил Чирпански“
  9. Тазгодишното издание на Международния филмов фестивал „Златна липа“
  10. Спектакълът „Мерак“ на Драматичен театър-Стара Загора

Нека заедно откроим и поощрим постиженията на хората на изкуството и културата – цветните, добри, искрени, вдъхновяващи хора на нашия град!

Други предложения може да допълните като коментар в събитието на dolap.bg във Фейсбук или на редакционния мейл: kultdolap@gmail.com

Благодарим Ви за отзивчивостта!

Бъдете здрави и честити през Новата 2020 г. и все така верни приятели и почитатели на Долап. БГ!