Започнаха Рождественските богослужения

В навечерието на Рождество Христово, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещенослужители от епархията, отслужиха водосвет за здраве и благоденствие в помощното стопанство на Старозагорския затвор. Именно там през 1997 година блаженопочиналия митрополит Панкратий освещава параклиса “Св. Георги”. В него освен служби, често се извършват и кръщавки. Повече от 100 са лишените от свобода, с които всяка неделя работи ръководителят на неделното училище Красимир Танев. На всички тях владиката пожела здраве, смирение, духовна радост и светло посрещане на Рождественските празници.

Полунощница, Утреня, Царски часове и Вечерня със св. Василиева литургия отслужиха в Катедралния храм „Св. Николай” в гр. Стара Загора, Негово Високопреосвещенство Светостарозагорският митрополит Киприан и свещенослужители от епархията. Свещеноиконом Цветан Иванов прочете на миряните слово за Бъдни вечер. Част от тях приеха причастие и нафора от свещеноиконом Емилиян Димов.

На Рождество Христово, 25 декември (сряда), отново в Катедралния храм „Св. Николай“ ще бъдат отстлужени Утреня и св. Златоустова литургия, с начален час 09:30. Същият ден от 15.00 до 17.00 ч. в Митрополитския дом Високопреосвещения Епархийски Архиерей ще приема поздравления от своите епархиоти и гости, на които ще преподаде Архипастирски благослов по повод празника на Богорождението.

Дверите на Митрополитския дом са широко отворени за всички епархиоти и гости.

Благовест Илиев