„Музичко“ гостува на Детска градина „Незабравка“ в с.Хан Аспарухово

На красивия християнски празник Зачатие на Света Анна 9 декември – продукцията на Държавна опера-Стара Загора „Музичко“  гостува на малчуганите на Детска градина №55 „Незабравка“- с. Хан Аспарухово със специална покана от директора Донка Стоилова.

Преди началото на спектакъла бе отслужен водосвет за здраве и благополучие на възпитаниците, преподавателите и помощния персонал на детското заведение, в което се обучават и възпитават 53 малчугани в 2 групи. С това събитие бе дадено начало на Седмица на четенето в ДГ №55 „Незабравка“. Редица интересни прояви са планирани в тази седмица, като в първия и ден на гости в градината бяха възпитаници на ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ в с.Хан Аспарухово, които поздравиха децата от подготвителните групи с песни и стихотворения. Предстои четене на членовете на Пенсионерския клуб в селото, което в „Незабравка“ са нарекли „Баба приказки реди…“ и са приготвили специална камина, край която да седнат скъпите гости. На децата ще чете и кметът на селото Петко Петков, а те ще гостуват в училището. Седмицата ще завърши в детската градина с четене на родители на децата .

На 9 декември на събитието присъстваха директори на градини от Стара Загора и главен експерт по образованието на Община Стара Загора Десислава Нанева. Те останаха очаровани от красивото тържество на домакините и  коментираха добрия опит на „Незабравка“ в реализирането на три интересни проекта – по Национална програма „Активност в приобщаването в системата на предучилищното възпитание“, проект „Приказка без край“ съвместно с читалището в селото и Проект „Училищен плод и училищно мляко“.

Директорът на „Незабравка“ Донка Славова разказа и за работата на Клуб „Сръчни ръце“ към градината, в който деца и родители заедно създават красиви изделия.