Носители на Наградата „Румен Камбуров“

Три старозагорски ученички получиха наградата „Румен Камбуров“

Навръх професионалния празник на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора за седма поредна година връчиха наградата „Румен Камбуров“.

Отличието се присъжда на ученици за постижения през годината в областта на географията и икономиката. Наградата  е учредена през 2013 г. след внезапната кончина на любимия на поколения ученици учител по география и икономика Румен Камбуров. Идеята е на неговите ученици  Георги Георгиев и Димитър Желев, които вече са преподаватели в Софийския университет. Техни съмишленици стават  общинският съветник Диян Димитров, член на Съвета на директорите в ТЕЦ „Марица-изток 2“ и журналистът Желязко Динев.

Наградният фонд от 600 лв. бе поделен между три девойки – Вяра Ценкова Цонева – 12 а клас, за спечелени призови места  от участия в олимпиади и  Национални състезания по счетоводство, Радина Николова Петрова – 12 б клас, за обществената й работа като председател на Младежкия общински съвет Стара Загора и за организиране и провеждане на благотворителни  инициативи и  Йоана Светославова  Стефанова –  11 в  клас, за спечелена Първа специална награда на Холдинг „Стара  планина“ на проведения ХV Национален   конкурс „Млад икономист“ 2019 г. под наслов „Гласът на младите за силна икономика“.

Празникът премина с множество презентации, спортни състезания, викторина по счетоводство, ролеви игри и изложение на учебно –  тренировъчните фирми. Всички се насладиха  на музикалните изпълнения на Вокалната и Рок групата при Търговска гимназия, както и на танците на Мажоретния състав и на Клуба  по народни танци. Учениците от Театрално ателие  представиха  спектакъл по мотиви от разказ на Чудомир.

Директорът Снежана Танева връчи грамоти на изявили се ученици.