Да подкрепим благотворителната кампания „Нарисувай мечта“

Започва вторият етап от благотворителния конкурс за детска рисунка под надслов „Нарисувай мечта“, организиран от Асоциация „Муковисцидоза“ и Фондация „Искам Бебе“.
В периода 09.12.2019-13.12.2019 събраните над 200 рисунки ще бъдат изложени във фоайето на Община Стара Загора.
Каним всички граждани и гости на Стара Загора, да заповядат и да се запознаят лично с творбите на малките художници. Стотици деца от цяла България отвориха сърца и безвъзмездно дариха таланта си, за да подпомогнат други деца, които са болните от Муковисцидоза.
Нека и ние подадем ръка на болните с Муковисцидоза! Всеки желаещ може да закупи рисунка по избор на цени от 10, 20 или 30 лв. Във фоайето на сградата на Община Стара Загора ще има наш представител и кутия за дарения. В нея може да оставяте сумата на закупената от Вас рисунка.
Муковисцидозата е често срещаното ограничаващо живота рецесивно генетично заболяване. Проявява се още в ранна детска възраст. Засяга най-вече белите дробове и стомашно чревната система, но на практика засяга в една или друга степен почти всички жизнено важни органи.
Характеризира се с чести усложняващи инфекции,които изискват ежедневна рехабилитация и поддържаща терапия. Понякога пациентите с муковисцидоза приемат над 30 таблетки, различни лекарства и хранителни добавки на ден. Често инхалациите , които правят надхвърлят 10 броя ежедневно.

Болните от Муковисцидоза в България са 215. 80% от тях са деца.

Няма лечение за това заболяване. Разходите са изцяло за сметка на болните и техните семейства, като могат да достигнат до 2 000 – 3 000 лв месечно.
Всеки от нас има силата да превърне своя път и своите дела в инструменти на любовта и надеждата.

Протегнете ръка, дарете живот!

Dolap.bg